Ο αντιπρόεδρος προμηθειών της Apple, Tony Blevins, δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της εταιρείας, αφού αποχώρησε μετά από ένα βίντεο στο TikTok που τον έδειχνε να κάνει ένα χυδαίο σχόλιο για τις γυναίκες σε μια έκθεση αυτοκινήτων.

Δείτε επίσης: Η Apple δεν θα ενισχύσει την παραγωγή του iPhone 14 λόγω πτώσης της ζήτησης

Ένας εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε την αναχώρηση στο CNBC, λέγοντας: «Ο Tony φεύγει από την Apple».

Η αποχώρηση από την εταιρεία είναι αποτέλεσμα ενός βίντεο στο TikTok, το οποίο μάλιστα έχει γίνει viral, που δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο ανέφερε πρώτο την είδηση.

Στο βίντεο, που αναθεωρήθηκε από το CNBC, ο Blevins βγαίνει από ένα ακριβό σπορ αυτοκίνητο Mercedes-Benz και ρωτάται τι κάνει για τα προς το ζην από τον Daniel Mac, ο οποίος έχει ένα κανάλι που εστιάζει στο να κάνει ερωτήσεις στους ανθρώπους με ακριβά αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: Η Apple καταργεί το app του ρωσικού social network VK από το App Store

Στο βίντεο, ο Blevins απαντά: «Κάνω αγώνες με αυτοκίνητα, παίζω γκολφ και χαϊδεύω γυναίκες με μεγάλο στήθος. Αλλά παίρνω ρεπό τα Σαββατοκύριακα και τις μεγάλες διακοπές». Το σχόλιό του φαίνεται να είναι μια αναφορά σε ένα παρόμοιο απόσπασμα στην ταινία “Arthur

“.

Το βίντεο συγκέντρωσε πάνω από 40.000 likes στο Instagram και 1,3 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Το απόσπασμα ανακαλύφθηκε από μερικούς υπαλλήλους των ομάδων επιχειρήσεων και προμηθειών της Apple που διηύθυνε ο Blevins ως αντιπρόεδρος.

Οι υπάλληλοι ανέφεραν το βίντεο στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Apple, το οποίο στη συνέχεια ξεκίνησε έρευνα. Το βίντεο εξαπλώθηκε επίσης στους υπαλλήλους και σε ορισμένους από τους σημαντικούς προμηθευτές της Apple.

Δείτε επίσης: Η Apple εξηγεί γιατί το Duplicate Photos album δεν εμφανίζεται σε όλους

Ο Blevins ήταν αντιπρόεδρος της Apple, μία θέση που αποτελεί ένα πολύ υψηλόβαθμο ρόλο και αναφέρεται σε κορυφαία στελέχη. Ο κύριος ρόλος του ήταν να διαπραγματεύεται με προμηθευτές για να διατηρήσει την τιμή που πληρώνει η Apple για τα εξαρτήματα υπολογιστών σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με ένα προφίλ της Wall Street Journal για τον Blevins από το 2020.