Το Twitch δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που δίνει στους θεατές έναν τρόπο να βεβαιωθούν ότι ο αγαπημένος τους streamer θα δει το μήνυμά τους στο chatbox. Η πλατφόρμα livestreaming έχει δώσει σε επιλεγμένα κανάλια πρόσβαση σε μια πειραματική λειτουργία που ονομάζεται “Elevated Chat”, η οποία καρφιτσώνει το μήνυμα ενός θεατή για ορατότητα εάν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτό.

Δείτε επίσης: Twitch: Το ad incentive program επεκτείνεται σε περισσότερους streamers

Όπως και στο Super Chat του YouTube, όσο περισσότερο πληρώνουν οι άνθρωποι, τόσο περισσότερο το μήνυμά τους παραμένει επισημασμένο. Μια πληρωμή 5 $ θα ανεβάσει το μήνυμά τους για 30 δευτερόλεπτα και για ένα λεπτό 10 $. Αν θέλουν 1,5 λεπτό, θα πρέπει να πληρώσουν 25 $ και για δύο λεπτά ακριβώς τα διπλά. Αν θέλουν το μήνυμά τους να παραμείνει highlighted για 2,5 λεπτά, καλύτερα να είναι έτοιμοι να πληρώσουν 100 $ για αυτό.

Δείτε επίσης: Twitch: Κυκλοφορεί το νέο εργαλείο ασφαλείας Shared Ban Info

Τα 100 $ στο Super Chat του YouTube είναι συνήθως αρκετά για να επισημάνετε ένα μήνυμα για μια ώρα. Επίσης, ενώ τα χαρακτηριστικά είναι παρόμοια, οι υλοποιήσεις τους δεν είναι ακριβώς οι ίδιες. Το YouTube προσθέτει δείκτες στο επάνω μέρος του chatbox για κάθε Super Chat και κάνοντας κλικ σε αυτούς θα μεταφερθούν οι θεατές στο μήνυμα

του δότη. Εν τω μεταξύ, το Twitch δοκιμάζει δύο πιθανές τοποθεσίες για elevated chats. Οι streamers που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν θα δουν τα επισημασμένα μηνύματα να εμφανίζονται είτε στο επάνω μέρος του chatbox είτε στο κάτω μέρος του βίντεο. Επίσης, φαίνεται ότι μπορεί να υπάρχει μόνο ένα επισημασμένο μήνυμα τη φορά, καθώς το Twitch είπε στη σελίδα υποστήριξης της λειτουργίας ότι οι θεατές θα μπουν σε μια ουρά εάν πολλά άτομα πληρώσουν ταυτόχρονα για elevated chats.

Δείτε επίσης: Twitch streamer έφαγε ban: Έκανε sex και απαντούσε στο chat!

Το πείραμα θα διαρκέσει για τέσσερις εβδομάδες, μετά τις οποίες το Twitch πιθανότατα θα εξετάσει τα δεδομένα από τη δοκιμή για να αποφασίσει εάν θα δώσει στο χαρακτηριστικό μια ευρύτερη κυκλοφορία.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com