Το iOS 16.0.2 κυκλοφόρησε πριν από περίπου δύο εβδομάδες φέρνοντας αρκετές διορθώσεις σφαλμάτων για ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα iPhone 14. Τώρα, λέγεται ότι η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σύντομα την έκδοση iOS 16.0.3 που θα φέρει πρόσθετες διορθώσεις σφαλμάτων.

Τα στοιχεία για μια επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού iOS 16.0.3 έχουν εμφανιστεί στα analytics logs του MacRumors, τα οποία σύμφωνα με το ίδιο το site, έχουν αποτελέσει αξιόπιστη ένδειξη στο παρελθόν.

Δείτε επίσης: Tim Cook: Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχεις για να εργαστείς στην Apple;

Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με αναφορές χρηστών, υπάρχουν ακόμα πολλά ζητήματα και σφάλματα στο iOS 16, που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μια ενημερωμένη έκδοση (π.χ. iOS 16.0.3). Κάποια από αυτά τα προβλήματα είναι η χαμηλή ένταση ήχου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων με CarPlay που πραγματοποιούνται με ένα iPhone 14 Pro και η οθόνη που τρεμοπαίζει σε ορισμένα μοντέλα iPhone όταν η φωτεινότητα είναι χαμηλή. Επίσης, χρήστες αναφέρουν ότι μια σειρά κειμένου μπορεί να διακόψει την εφαρμογή Mail, ενώ υπάρχει και ένα σφάλμα κατά την προσπάθεια επεξεργασίας βίντεο με Cinematic Mode, στο Final Cut Pro και στο iMovie στο Mac (τα βίντεο έχουν τραβηχτεί με iPhone).

Δείτε επίσης: Gurman: Το Apple Touch ID δεν θα επιστρέψει σύντομα στα iPhone

Δεν είναι σαφές πότε η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το iOS 16.0.3, αλλά σύμφωνα με το MacRumors, αυτό μπορεί να γίνει αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη, δεδομένου ότι το iOS 16.1 αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτόν τον μήνα. Η έκδοση iOS 16.1 διαθέτει υποστήριξη για Live Activities σε εφαρμογές τρίτων, μια νέα επιλογή Clean Energy Charging για χρήστες στις ΗΠΑ, υποστήριξη για αξεσουάρ Matter στο Home app, Apple Fitness+ χωρίς Apple Watch, εικονίδιο ποσοστού μπαταρίας στην οθόνη για επιπλέον μοντέλα iPhone και άλλα.

Δείτε επίσης: Η Apple εξηγεί γιατί το Duplicate Photos album δεν εμφανίζεται σε όλους

Κάθε φορά που η Apple κυκλοφορεί μια μεγάλη ενημερωμένη έκδοση για το λειτουργικό σύστημα, εμφανίζονται ζητήματα, τουλάχιστον σε μερικούς, αν όχι σε όλους τους χρήστες. Το ίδιο ισχύει και για το iOS 16, που κυκλοφόρησε στα μέσα Σεπτεμβρίου, περίπου 20 ημέρες πριν. Ευτυχώς, όμως, ακολουθούν πάντα μικρότερες ενημερώσεις που σταδιακά αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα. Έτσι αναμένουμε τώρα ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και η έκδοση iOS 16.0.3.

Πηγή: www.macrumors.com