Η Samsung δήλωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να κατασκευάσει μερικά από τα πιο προηγμένα chip στον κόσμο – έως το 2027 – καθώς ο αγώνας μεταξύ του νοτιοκορεατικού γίγαντα ηλεκτρονικών ειδών και του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιπ στον κόσμο την TSMC εντείνεται.

Δείτε επίσης: Samsung: Η πρώτη συρόμενη οθόνη στον κόσμο για PC

Η Samsung παρουσίασε ένα roadmap με τα σχέδιά της για την παραγωγή chip και είπε ότι θα αρχίσει να φτιάχνει τσιπ με διαδικασία 2 νανομέτρων το 2025 και διαδικασία 1,4 νανομέτρων το 2027.

Ο αριθμός νανομέτρων αναφέρεται στο μέγεθος κάθε μεμονωμένου τρανζίστορ σε ένα τσιπ. Όσο μικρότερο είναι το τρανζίστορ, τόσο περισσότερα από αυτά μπορούν να συσκευαστούν σε έναν μόνο semiconductor. Τυπικά, μια μείωση στο μέγεθος νανομέτρων μπορεί να αποφέρει πιο ισχυρά και αποτελεσματικά τσιπ.

Δείτε επίσης: Η Samsung εκπλήσσει τους κατόχους Galaxy S6 με νέο update

Για να καταλάβετε, ο επεξεργαστής στα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone 14 Pro και Pro Max της Apple είναι ένα τσιπ 4 νανομέτρων.

Η Samsung άρχισε να παράγει τσιπ 3 νανομέτρων νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία, γνωστή για τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και τα τσιπ μνήμης, επιδιώκει να ενισχύσει τις συμβατικές της δραστηριότητες κατασκευής τσιπ σε μια προσπάθεια να καλύψει τη διαφορά με την TSMC.

Από την πλευρά της, η TSMC φέτος αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή τσιπ 3 nm και το 2025 θα ξεκινήσει η παραγωγή 2 nm. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα σχέδια για μαζική παραγωγή τσιπ 1,4 nm.

Τα φιλόδοξα σχέδια της Samsung έρχονται εν μέσω παγκόσμιων οικονομικών αντίξοων ανέμων και ενδείξεων επιβράδυνσης της ζήτησης ημιαγωγών. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της βιομηχανίας τσιπ μειώθηκαν 3,4% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών με έδρα τις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Τα Samsung Galaxy θα έχουν νέα αναβάθμιση στον επεξεργαστή

Παρόλα αυτά, η Samsung είπε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα για τα πιο προηγμένα τσιπ κατά περισσότερο από τρεις φορές έως το 2027 σε σύγκριση με φέτος, υπογραμμίζοντας την ανοδική της τάση στη μελλοντική ζήτηση.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com