Η Ford δημοσίευσε τα αποτελέσματα των πωλήσεών της για τον Σεπτέμβριο του 2022, δείχνοντας ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τα ηλεκτρικά της οχήματα (EV). Παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα προμήθειας, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Ford τριπλασιάστηκαν (+197,3%) από πέρυσι, και έτσι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει κερδίσει μερίδιο αγοράς 3,1%. Στόχος της είναι να πουλήσει 600.000 ηλεκτρικά oχήματα μέχρι το τέλος του 2023.

Η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα Ford ενίσχυσαν σημαντικά την εταιρεία

Παρά το γεγονός ότι οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν σχεδόν κατά 9% από τον Σεπτέμβριο του 2021, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα ηλεκτρικά οχήματα της Ford. Οι πωλήσεις EV αυξήθηκαν κατά 197,3% σε ετήσια βάση και η εταιρεία πούλησε συνολικά 4.691 ηλεκτρικά oχήματα τον Σεπτέμβριο.

Δείτε επίσης: Το πρώτο ηλεκτρικό GranTurismo της Maserati είναι εδώ

Έτσι, το έντονο ενδιαφέρον για τα νέα ηλεκτρικά οχήματα της Ford βοήθησε στο να αντισταθμιστούν οι χαμηλές πωλήσεις της εταιρείας τον Σεπτέμβριο. Όπως είναι γνωστό, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Ford, αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα και τις ελλείψεις ανταλλακτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ford είδε σημαντική μείωση (18,3%) των πωλήσεων φορτηγών, των οχημάτων που προηγουμένως είχαν τις υψηλότερες πωλήσεις.

Όσον αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, από τον Ιούνιο που κυκλοφόρησε το ηλεκτρικό pickup truck F-150 Lightnings, η Ford πούλησε συνολικά 8.760 οχήματα. Επίσης, η πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E συνεχίζει να έχει υψηλή ζήτηση παρόλο που βρίσκεται στην αγορά για σχεδόν τρία χρόνια. Η Ford πούλησε 2.324 Mach-E

τον Σεπτέμβριο, αύξηση 47% από πέρυσι (28.089 συνολικά μέσα στο 2022). Το τρίτο και τελευταίο ηλεκτρικό όχημα της Ford, το βαν E-Transit που οι πελάτες άρχισαν να λαμβάνουν νωρίτερα φέτος, κυριαρχεί στην αγορά της με μερίδιο άνω του 90%. Το E-Transit παρέμεινε το ηλεκτρικό van με τις περισσότερες πωλήσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο (4.387 από την κυκλοφορία του).

Δείτε επίσης: Η Tesla παρέδωσε 343.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το τρίτο τρίμηνο

Η Ford κέρδισε 3,1% μερίδιο αγοράς EV τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας το 7% του συνόλου. Ωστόσο, με 41.236 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι σήμερα και με παρατεταμένα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να πουλήσει τα 600.000 οχήματα που θέλει μέχρι το τέλος του 2023.

Πάντως, η Ford σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή των ηλεκτρικών της οχημάτων και να φέρει περισσότερα EV στους πελάτες της τα επόμενα χρόνια.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Tesla Cybertruck και ως σκάφος – Θα διασχίζει ποτάμια

Τα τωρινά στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση είναι μεγάλη με τις νέες παραγγελίες να επεκτείνονται γρήγορα.

Πηγή: electrek.co