Το YouTube μόλις ανακοίνωσε ότι έχει προσθέσει την λειτουργία handle στην πλατφόρμα του. Η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη εκτός από τα ονόματα καναλιών ως ένας άλλος τρόπος αναγνώρισης ενός καναλιού YouTube, αν και το πρώτο θα είναι πραγματικά μοναδικό.

Δείτε επίσης: Σύντομα θα χρειάζεστε YouTube Premium για να παρακολουθήσετε βίντεο 4K;

Σύμφωνα με το YouTube, όλα τα κανάλια θα έχουν τα δικά τους μοναδικά handles, τα οποία θα επιλέγουν οι κάτοχοι καναλιών. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ειδοποιήσει τους δημιουργούς όταν θα μπορούν να επιλέξουν ένα handle για το κανάλι τους – λογικά μέσα στον επόμενο μήνα.

Δείτε επίσης: Το YouTube Shorts αποκτά την δυνατότητα φωνητικής αφήγησης

Μόλις το YouTube εφαρμόσει τη νέα λειτουργία, όλα τα handles θα εμφανίζονται στις σελίδες καναλιών και στα Shorts για να γίνουν πιο αναγνωρίσιμα. Επιπλέον, η εφαρμογή των handles θα κάνει πιο εύκολη και γρήγορη την αναφορά μεταξύ τους σε σχόλια, αναρτήσεις κοινότητας, περιγραφές βίντεο και άλλα παρόμοια μέρη.

Δείτε επίσης: YouTube: Στα search results για την υγεία έρχεται η ενότητα “Personal Stories”

Πράγματα όπως το να κάνετε mention έναν δημιουργό στα σχόλια ή να προσθέσετε tag στον τίτλο της πρόσφατης συνεργασίας, θα είναι δυνατά αφού τα handles γίνουν ευρέως διαθέσιμα. Επίσης, θα βοηθήσει τους δημιουργούς να αυξήσουν την προβολή και την προσέγγιση νέων χρηστών.

Το YouTube ανακοίνωσε ότι εάν ένα κανάλι έχει ήδη μια εξατομικευμένη διεύθυνση URL, τότε αυτό θα γίνει το προεπιλεγμένο handle. Ωστόσο, οι δημιουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το handle για το κανάλι τους μόλις έρθει η ειδοποίηση στο YouTube Studio.

Δεδομένου ότι αυτά τα handles πρέπει να είναι μοναδικά, το YouTube θα τα κυκλοφορήσει σταδιακά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ειδοποιηθούν όλοι για την δυνατότητα handle ταυτόχρονα. Το YouTube επιβεβαίωσε επίσης ότι ο χρόνος κατά τον οποίο θα επιτρέπεται σε έναν δημιουργό να επιλέξει το δικό του handle εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής παρουσίας στο YouTube, του αριθμού των συνδρομητών και του αν το κανάλι είναι ενεργό ή ανενεργό.

Μόλις ένας δημιουργός επιλέξει το δικό του handle, το YouTube θα δημιουργήσει μια αντίστοιχη διεύθυνση URL (youtube.com/@handle), η οποία θα επιτρέπει στους δημιουργούς να κατευθύνουν τους χρήστες στο περιεχόμενό τους εκτός της εφαρμογής YouTube. Λάβετε υπόψη ότι εάν ένα κανάλι έχει ήδη εξατομικευμένη διεύθυνση URL, δεν θα χρειαστεί να ενημερώσετε τα links, καθώς θα ανακατευθύνονται αυτόματα στη νέα διεύθυνση URL που περιέχει και το handle σας.

Πηγή πληροφοριών: phonearena.com