Ένα δικαστήριο στη Βραζιλία επέβαλε πρόστιμο 19 εκατομμυρίων δολαρίων στην Apple για την πώληση iPhone χωρίς φορτιστή. Το δικαστήριο της Πολιτείας του Σάο Πάολο είπε ότι η Apple πρέπει να προσφέρει φορτιστές για τα iPhone που πωλούνται στη χώρα. Το πρόστιμο ακολούθησε μια αγωγή που ασκήθηκε από την ένωση δανειοληπτών, καταναλωτών και φορολογουμένων της Βραζιλίας (AMBCC).

Δείτε επίσης: Η Apple συζητά για την προβολή διαφημίσεων σε Apple TV+ shows

Βραζιλία: Τεράστιο πρόστιμο στην Apple επειδή πουλά ακόμα iPhone χωρίς φορτιστή

Η Apple έχει πει εδώ και καιρό ότι έχει σταματήσει να προσφέρει φορτιστές κατά την αγορά iPhone, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα. Το επιχείρημα της εταιρείας είναι ότι πολλοί πελάτες έχουν ήδη διαθέσιμους φορτιστές και δεν χρειάζονται έναν καινούριο αν αγοράσουν ένα νέο iPhone. Αν κάποιος δεν έχει φορτιστή, μπορεί να αγοράσει έναν ξεχωριστά από το τηλέφωνο.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν θεώρησε αρκετές τις εξηγήσεις της Apple. “Είναι προφανές ότι, με τη δικαιολογία μιας «πράσινης πρωτοβουλίας», ο εναγόμενος επιβάλλει στον καταναλωτή να αγοράσει charger adapters που προσφέρονταν προηγουμένως μαζί με το προϊόν“, αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε το update watchOS 9.0.2 για Apple Watch

Το δικαστήριο, λοιπόν επέβαλε το πρόστιμο και απαίτησε από την Apple να πουλά, από εδώ και στο εξής, iPhone με φορτιστές στους πελάτες

στη Βραζιλία. Επίσης, ζήτησε από την εταιρεία να προσφέρει φορτιστές σε όλους τους Βραζιλιάνους που αγόρασαν τα προϊόντα τους μετά τις 13 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό ιστότοπο Estadão. Η Apple σταμάτησε να παρέχει φορτιστές κατά την αγορά ενός iPhone, όταν κυκλοφόρησε τα μοντέλα iPhone 12 το 2020. Στις περισσότερες χώρες, η Apple δεν αποστέλλει πλέον iPhone με EarPods ή φορτιστές. Παρέχει απλώς ένα καλώδιο USB-C to Lightning.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα με τα iPhone και τους φορτιστές έχει συζητηθεί πολύ στη Βραζιλία. Τον Σεπτέμβριο, το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας διέταξε την Apple να σταματήσει να πουλά iPhone χωρίς φορτιστή και της επέβαλε πρόστιμο 2,34 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή η Apple “έδινε στους πελάτες ένα ημιτελές προϊόν“.

Δείτε επίσης: Οι νέες συσκευές της Apple που ενδέχεται να δούμε τον Οκτώβριο

Καθώς φαίνεται, η Apple δεν συμμορφώθηκε με αυτήν την εντολή. Μάλιστα είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και λέγεται ότι σκοπεύει να κάνει το ίδιο και για το τωρινό πρόστιμο.

Πηγή: www.macrumors.com