Το iPhone 14 Plus κυκλοφόρησε πριν από μια εβδομάδα, στις 7 Οκτωβρίου, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι αυτή την πρώτη εβδομάδα οι πωλήσεις ήταν πιο χαμηλές απ’ ότι περίμενε η Apple. Αυτό μπορεί να κάνει την εταιρεία να μειώσει ενεργά το απόθεμα και τις παραγγελίες εξαρτημάτων για τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus, αυτόν τον μήνα.

Μια αναφορά από το DigiTimes ισχυρίζεται ότι οι πωλήσεις των iPhone 14‌ και iPhone 14‌ Plus επισκιάζονται σημαντικά από μια “ενθουσιώδη” ανταπόκριση των πελατών στα iPhone 14 Pro και ‌iPhone 14 Pro Max. Πηγές του DigiTimes λένε ότι οι συνολικές αποστολές μοντέλων iPhone 14 πιθανότατα θα είναι περίπου ίδιες με εκείνες για τη σειρά iPhone 13 στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Δείτε επίσης: Πάτε στο λούνα παρκ; Το iPhone 14 σας μπορεί να καλέσει την αστυνομία!

Όπως είπαμε και παραπάνω, εάν οι πωλήσεις των ‌iPhone 14‌ Plus αλλά και των iPhone 14 δεν αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, η Apple πιθανότατα θα μειώσει τις παραγγελίες εξαρτημάτων για την κατασκευή των συγκεκριμένων συσκευών στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Εάν η εταιρεία μειώσει τις παραγγελίες πιο πολύ από ό,τι αναμενόταν, τότε οι συνολικές αποστολές της σειράς iPhone 14 έως το τέλος του 2022 μπορεί ακόμη και να μειωθούν σε σύγκριση με τα iPhone 13 (την ίδια περίοδο πέρυσι). Σύμφωνα με την έρευνα, η Apple είχε προγραμματίσει να κατασκευάσει περίπου 90 εκατομμύρια νέα iPhone το δεύτερο εξάμηνο του 2022, αλλά αυτό θα μπορούσε να πέσει στα 80 εκατομμύρια, αν η ζήτηση συνεχίσει να είναι χαμηλή.

Δείτε επίσης: Βραζιλία: Τεράστιο πρόστιμο στην Apple επειδή πουλά ακόμα iPhone χωρίς φορτιστή

Έχουν κυκλοφορήσει και άλλες αναφορές που υποδηλώνουν ότι το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες πωλήσεων της Apple. Λίγο μετά την κυκλοφορία, ο αναλυτής σε θέματα της Apple, Ming-Chi Kuo, δήλωσε ότι η ζήτηση για τις δύο συσκευές ήταν μικρή και μάλιστα οι προ-παραγγελίες για τις δύο συσκευές ήταν λιγότερες σε σχέση με αυτές που είχαν γίνει για το iPhone SE τρίτης γενιάς και το iPhone 13 mini. Μάλιστα, ο αναλυτής ήταν ιδιαίτερα σκληρός στις δηλώσεις του, λέγοντας ότι “η στρατηγική τμηματοποίησης προϊόντων της Apple για τυπικά μοντέλα αποτυγχάνει φέτος” και προέβλεψε ότι η Apple θα εγκαταλείψει τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής των iPhone 14 και iPhone 14 Plus.

Δείτε επίσης: Το Facebook προειδοποιεί τους χρήστες iPhone: Διαγράψτε αυτά τα 50 apps!

Από την άλλη πλευρά, όπως είπαμε και παραπάνω, τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max αποτελούν αγαπημένη επιλογή των πελατών. Πιστεύεται ότι η Apple έχει μετατοπίσει την παραγωγή μακριά από τα μοντέλα που δεν είναι Pro για να κάνει περισσότερες συσκευές iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Πηγή: www.macrumors.com