Κάθε πρωί που κίναγες να πας για τη δουλειά, σκεφτόσουν τι καλά θα ήταν να μην χρειαζόταν να πας. Ένα πρωί ήρθε η τηλεργασία και άλλαξε τα πάντα…. Οκ, ήρθε ο κορονοϊός που άλλαξε τα πάντα αλλά έφερε και την τηλεργασία. Σήμερα, κάποιες επιχειρήσεις θέλουν να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στο γραφείο και αυτό είναι άδικο! Η τηλεργασία πρέπει να καθιερωθεί για πάντα, δεν συμφωνείτε;

Να είχες ένα λαπτοπάκι στο σπίτι και να βαρούσες νωχελικά τα πλήκτρα του. Είχες ακούσει πως ήδη συνέβαινε στο εξωτερικό. Είχες κάνει εικόνα τον εαυτό σου, να δουλεύει με πιτζάμες. Ήθελες να το ζήσεις. Πρόσεχε τι εύχεσαι! Γιατί τελικά, αργά ή γρήγορα, όντως το έζησες. Τον Μάρτιο του 2020, η απομακρυσμένη εργασία μπήκε στις ζωές μας κάπως ξαφνικά και απρόσμενα. Όχι επειδή οι Έλληνες εργοδότες σκέφτηκαν να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Αλλά γιατί ο COVID-19 τους ανάγκασε. 

Να γιατί η τηλεργασία πρέπει να καθιερωθεί για ΠΑΝΤΑ;

Τότε δεν μπορούσαμε να πούμε πολλά ή να κάνουμε κάποια εκτίμηση της κατάστασης. Ήταν κάτι πολύ φρέσκο και είχαμε άλλα χίλια δυο στα κεφάλια μας. Πώς θα φορέσουμε τις μάσκες; Πού κολλάει; Πού δεν κολλάει; Ποιος κόλλησε; Ξεκόλλησε; 

Δείτε Ακόμα: Γονικός έλεγχος σε Android: Πώς να το ρυθμίσετε;

Προφανώς και υπάρχουν δουλειές που δεν μπορούν να υποστηριχθούν από καμία μορφή τηλεργασίας. Ο φούρναρης δεν μπορεί να φτιάξει ψωμί από το σπίτι του ούτε ο γιατρός μπορεί να σου χορηγήσει φάρμακα, ενώ κάνει διακοπές σε κάποιο καλοκαιρινό θέρετρο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που μπορούν να λειτουργήσουν στο 100% εξ αποστάσεως. Καλό ή κακό; 

Να γιατί η τηλεργασία πρέπει να καθιερωθεί για ΠΑΝΤΑ;

Δεν θα σου πω. Άλλωστε αυτή ακριβώς είναι η κουβέντα που ξεδιπλώνεται σε αυτό το βίντεο. Ένα μικρό spoiler μόνο…Το να εργαζόμαστε όλοι από τα σπίτια μας δεν είναι ούτε αποκλειστικά καλό ούτε αποκλειστικά κακό.

Η τηλεργασία, όπως και κάθε άλλη συνθήκη εργασίας έχει τα θετικά και τα αρνητικά της τα οποία σχετίζονται με την ψυχολογία του εργαζόμενου, τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας και συχνά με το περιβάλλον. 

Δείτε Ακόμα: Πώς να βρείτε τις αναμνήσεις σας στο Facebook

Το αν έχει περισσότερα θετικά ή αρνητικά είναι θέμα γούστου. Θέμα προτεραιοτήτων και ιεράρχησης αναγκών. Όχι των δικών σου, αλλά του εργοδότη που σου προσφέρει την εκάστοτε θέση εργασίας ζητώντας είτε τη φυσική σου παρουσία, είτε την εξ αποστάσεως απασχόλησή σου. Το σίγουρο είναι ένα. Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει. Καλή ή κακή; Δες το βίντεο και αποφάσισε μόνος σου! 

Αχιλλέας Μαλακόζης: Μπήκα στη ζωή με το δεξί, αλλά ήμουν απρόσεκτος και το ‘σπασα. Έκτοτε ισορροπώ στο αριστερό. Πήγαινα για δημοσιογραφία, αλλά κάπου στο δρόμο χάθηκα και βρέθηκα στη φιλοσοφική. Καλά ήταν. Στην αρχή ξεκίνησα με φιλοσοφία της τέχνης, αργότερα μελέτησα το «κακό» (μην με ρωτήσετε γιατί υπάρχει, απάντηση δεν έχω), αλλά πλέον μελετώ φιλοσοφική συμβουλευτική και pop philosophy. Δεν έχω βρει ακόμη το νόημα της ζωής, αλλά το ψάχνω. Γενικά, προσπάθησα πολύ να μην μπλεχτώ στα γρανάζια του γραψίματος , αλλά μάλλον αυτή ήταν η μοίρα μου. Πλέον είμαι ένας writer με τα όλα του, αλλά μου είπαν να δοκιμαστώ και στη δημιουργία περιεχομένου. Οπότε είπα… «γιατί όχι;».