Το Microsoft Word έχει προσφέρει μια προαιρετική σκοτεινή λειτουργία εδώ και λίγο καιρό, παρέχοντας καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης και επεξεργασίας τις βραδινές ώρες. Αυτό το χαρακτηριστικό έλειπε από την έκδοση Web, αλλά τελικά αυτό άλλαξε.

Δείτε επίσης: Microsoft Word: Πώς να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης ένα έγγραφο;

Από σήμερα, η σκοτεινή λειτουργία στο Word δεν περιορίζεται πλέον στους επιτραπέζιους υπολογιστές και τις εφαρμογές για κινητά. Η Microsoft είπε ότι η σκοτεινή λειτουργία στην εφαρμογή Web ήταν ένα κορυφαίο αίτημα μεταξύ των δοκιμαστών του Office Insider και τώρα είναι επιτέλους διαθέσιμη. Μόλις ολοκληρωθεί η κυκλοφορία της, η δυνατότητα θα είναι προσβάσιμη από ένα νέο κουμπί «Σκοτεινή λειτουργία» στην καρτέλα Προβολή της γραμμής εργαλείων. Το Word θα φορτωθεί επίσης σε σκοτεινή λειτουργία από προεπιλογή, εάν το πρόγραμμα περιήγησης ή/και το λειτουργικό σας σύστημα έχει ρυθμιστεί σε σκοτεινή λειτουργία.

Δείτε ακόμα: Θερμική επίθεση: Μαντεύει password με ανίχνευση θερμότητας

Η σκοτεινή λειτουργία αλλάζει ολόκληρη τη διεπαφή του Word σε σκούρο θέμα και εφαρμόζει σκούρο φόντο και ανεστραμμένα χρώματα κειμένου, εάν είναι απαραίτητο στο έγγραφο. Ωστόσο, τα πραγματικά χρωματικά δεδομένα

του εγγράφου δεν αλλάζουν, όπως συμβαίνει με τη σκοτεινή λειτουργία στις εφαρμογές επιφάνειας εργασίας.
Δείτε επίσης: WPGateway: Βρέθηκε σοβαρό zero-day bug στο WordPress plugin

Εάν δεν σας αρέσει η σκοτεινή λειτουργία, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε κάνοντας κλικ στο ίδιο κουμπί. Υπάρχει επίσης μια ανεξάρτητη εναλλαγή για το στυλ του εγγράφου. Εάν πρέπει να ελέγξετε γρήγορα πώς θα φαίνεται ένα έγγραφο όταν προβάλλεται κανονικά, πιθανόν να σας τυφλώνει προσωρινά, υπάρχει ένα κουμπί «Αλλαγή φόντου» στο κάτω μέρος της οθόνης και η κορδέλα προβολής. Η κατάσταση του κουμπιού εναλλαγής αποθηκεύεται επίσης στα cookie του προγράμματος περιήγησής σας, επομένως δεν χρειάζεται να την αλλάζετε ξανά για κάθε έγγραφο που ανοίγετε.

Η σκοτεινή λειτουργία διατίθεται τώρα σε όλους όσους χρησιμοποιούν το Word στο Web.