Το Netflix συνεχίζει την επέκτασή του στο gaming ανοίγοντας ένα νέο στούντιο ανάπτυξης στη Νότια Καλιφόρνια.

Δείτε επίσης: Το πρόγραμμα συνδρομής Netflix Basic with Ads κυκλοφορεί για 6,99 $

Σύμφωνα με το TechCrunch, ο Mike Verdu VP of Games του Netflix, είπε ότι αυτό το νέο στούντιο θα περιλαμβάνει τον πρώην αντιπρόεδρο της Blizzard και το αφεντικό του Overwatch, Chako Sonny στο τιμόνι.

«Θα μπορούσε να κάνει τα πάντα, αλλά επέλεξε να έρθει εδώ», είπε ο Verdu. «Δεν μπορείς να πείσεις τέτοιους ανθρώπους να έρθουν στον οργανισμό σου για να δημιουργήσουν το επόμενο μεγάλο πράγμα στο gaming, εκτός κι αν έχουν την αίσθηση ότι πραγματικά αξίζει».

Δείτε επίσης: Netflix: Επιπλέον επίπεδο προστασίας στον λογαριασμό σας

Το Netflix θέλει να γίνει καλύτερο στο gaming και μπορεί ακόμη και να προσπαθήσει να δημιουργήσει τη δική του υπηρεσία cloud gaming.

«Είναι μια προστιθέμενη αξία», είπε ο Verdu. «Δεν σας ζητάμε να εγγραφείτε στην πλατφόρμα μας για να αντικαταστήσετε την κονσόλα σας. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο. Η ελπίδα είναι με την πάροδο του χρόνου να γίνει αυτός ο πολύ φυσικός τρόπος να παίζετε παιχνίδια όπου κι αν βρίσκεστε.»

Φυσικά, το Netflix δεν θα ήταν το πρώτο που θα δοκιμάσει το streaming video game. Το Google Stadia το προσπάθησε, επιτρέποντας στους χρήστες πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη βιντεοπαιχνιδιών χωρίς υπολογιστή ή κονσόλα παιχνιδιών, χρησιμοποιώντας

μόνο τη συσκευή και την υπηρεσία Stadia. Δυστυχώς, δυσκολεύτηκε να επιβιώσει και η Google ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το Google Stadia μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

Αλλά το Netflix δεν πιστεύει ότι η ίδια η Stadia απέτυχε, απλώς το επιχειρηματικό της μοντέλο. «Το Stadia είχε τεχνική επιτυχία», είπε ο Verdu. «Ήταν διασκεδαστικό να παίζω παιχνίδια στο Stadia. Είχε κάποια προβλήματα με το επιχειρηματικό μοντέλο, σίγουρα». Παρόλο που το Google Stadia χρησιμοποιούσε έναν αποκλειστικό controller, ο Verdu δεν επιβεβαίωσε εάν αυτό θα ίσχυε ή όχι για την υπηρεσία cloud gaming του Netflix.

Δείτε επίσης: Έρευνα: Εκατομμύρια συνδρομητές θα εγκαταλείψουν το Netflix

Ενώ το Netflix πειραματίζεται με το gaming εδώ και αρκετό καιρό, φαίνεται ότι λιγότερο από το ένα τοις εκατό των συνδρομητών του Netflix παίζει τα παιχνίδια του.

Υπάρχουν επί του παρόντος 35 παιχνίδια διαθέσιμα για λήψη μέσω του Netflix, ενώ άλλα 55 βρίσκονται επί του παρόντος σε φάση ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βασίζονται σε original IPs, όπως το Stranger Things, καθώς και παιχνίδια με άδεια χρήσης, όπως το Spongebob Squarepants.

Πηγή πληροφοριών: ign.com