Ο Elon Musk σύντομα θα γίνει ο ιδιοκτήτης του Twitter και λέγεται ότι σκοπεύει να απολύσει το 75% των υπαλλήλων για να μειώσει το κόστος.

Περίπου 7.500 άτομα εργάζονται αυτήν τη στιγμή στο Twitter. Ωστόσο, σύμφωνα με μια αναφορά της Washington Post, ένα τεράστιο ποσοστό (ίσως το 75%) μπορεί να απολυθεί από την εταιρεία, μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς μεταξύ Twitter και Elon Musk. Λέγεται ότι ο Musk είπε στους υποψήφιους επενδυτές ότι σχεδιάζει δραστικές απολύσεις για να μειώσει το κόστος.

Ο Elon Musk έχει προθεσμία για να κλείσει την αγορά του Twitter έως τις 28 Οκτωβρίου. Σε ένδειξη ότι η συμφωνία προχωρά, το Twitter πάγωσε τα equity awards των εργαζομένων του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Τελικά προχωρά κανονικά στην εξαγορά του Twitter

Η τοποθέτηση του Musk στο τιμόνι της εταιρείας θα φέρει διάφορες αλλαγές. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι απολύσεις ήταν ούτως ή άλλως προγραμματισμένες. Πριν από την προσφορά του Musk, η διοίκηση του Twitter σχεδίαζε να περικόψει σχεδόν το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της, με σκοπό τη μείωση του κόστους. Οι απολύσεις αυτές θα αφαιρούσαν 800 εκατομμύρια δολάρια από τη μισθοδοσία. Επομένως, ακόμα και αν αλλάξει κάτι και δεν ολοκληρωθεί η εξαγορά από τον δισεκατομμυριούχο, ένα ποσοστό των εργαζομένων θα δει την πόρτα της εξόδου. Ωστόσο, λέγεται ότι οι περικοπές που προγραμματίζει ο Elon Musk είναι μεγαλύτερες.

Ο Elon Musk φέρεται να είπε ότι “προφανώς πληρώνει υπερβολικά” για το Twitter και ένας γενικός συνεργάτης σε μια από τις εταιρείες που εμπλέκονται στη συμφωνία είπε στο Business Insider ότι “Όλοι προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτό, για να είμαστε ειλικρινείς“. Σύμφωνα με τη Washington Post, ο Elon Musk είπε στους επενδυτές ότι στόχος του είναι να διπλασιάσει τα έσοδα του Twitter σε τρία χρόνια, χωρίς να εξηγεί πώς θα συμβεί αυτό.

Δείτε επίσης: Twitter: Δοκιμάζει έναν τρόπο περιορισμού των mentions

Αν ο Elon Musk απολύσει όντως τα τρία τέταρτα του προσωπικού του Twitter, θα είναι μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό οριστικών απολύσεων στον τεχνολογικό κόσμο. Το Facebook έβαλε πρόσφατα το 15% των εργαζομένων του σε Performance Improvement Plans“, που υποτίθεται ότι αποτελεί προοίμιο για έναν άγνωστο αριθμό “ήσυχων απολύσεων”. Η Microsoft, η Coinbase και η Snap έχουν επίσης προχωρήσει σε περικοπές το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Intel πρόκειται επίσης να ανακοινώσει απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων.

Ο αντίκτυπος των απολύσεων θα μπορούσε να γίνει άμεσα αντιληπτός από εκατομμύρια χρήστες Twitter είπε ο Edwin Chen, ένας επιστήμονας δεδομένων που ήταν πρώην υπεύθυνος για τα spam and health metrics του Twitter. Το Twitter έχει πολλούς υπαλλήλους, αλλά οι περικοπές που λέγεται ότι πρότεινε ο Elon Musk είναι “αδιανόητες” και οι χρήστες του Twitter θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν από hacks και έκθεση σε προσβλητικό υλικό όπως η παιδική πορνογραφία.

Δείτε επίσης: Starlink Ουκρανία – Elon Musk: Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη χώρα παρά την απώλεια χρημάτων

Ωστόσο, προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει καμία επιβεβαίωση από τον Musk για τα σχέδιά του.

Δεν γνωρίζουμε πραγματικά τι σκοπεύει να κάνει ο Musk και αν αυτά που λέει στους επενδυτές ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγματικότητα. Προηγουμένως, είχε αναφερθεί ότι ο Elon Musk σκόπευε να ενισχύσει το εργατικό δυναμικό του Twitter, με 1000 επιπλέον προσλήψεις (κυρίως μηχανικών) να έρχονται από το τέλος του 2022 και μετά, αν και πάντα υπήρχαν στο πλάνο και οι απολύσεις κάποιων εργαζομένων.

Η συμφωνία εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε σύντομα θα μάθουμε τα σχέδια του νέου ιδιοκτήτη.