Η Google βελτιώνει την εφαρμογή Messages στο Android, φέρνοντας μια σειρά ενημερώσεων που θα την κάνουν πιο διασκεδαστική και χρήσιμη για τους χρήστες.

Ας δούμε αναλυτικά τα νέα χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις που έρχονται στο Google Messages:

Σύρετε για να απαντήσετε

Οι άμεσες απαντήσεις είναι κάτι που είχαν εντοπίσει οι χρήστες στο παρελθόν στην εφαρμογή Messages, αν και φαινομενικά περιοριζόταν σε μικρό αριθμό χρηστών. Η εταιρεία ανακοινώνει επίσημα τη δυνατότητα, η οποία θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες που στέλνουν μηνύματα μέσω RCS messaging. Σύρετε ή πατήστε παρατεταμένα ένα μήνυμα για να απαντήσετε. Μια προεπισκόπηση του μηνύματος θα εμφανιστεί πάνω από την απάντησή σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παρακολουθείτε καλύτερα τις συνομιλίες.

Δείτε επίσης: Η Gοogle βελτιώνει τον Chrome για Android tablets

Έξυπνες προτάσεις

Για τους χρήστες που μπορεί να μην έχουν το χρόνο να απαντήσουν αμέσως, η Google προσθέτει τη δυνατότητα ορισμού υπενθυμίσεων στα μηνύματα. Επιπλέον, για σημαντικά μηνύματα που μπορεί να περιέχουν πληροφορίες όπως διευθύνσεις κλπ, το Google Messages θα προτείνει να τα επισημάνετε με αστέρι, ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε γρήγορα σε αυτά.

Άλλες έξυπνες προτάσεις που θα έρθουν στο Google Messages περιλαμβάνουν την προσθήκη ενός συμβάντος στο Google Calendar, εάν λάβετε πληροφορίες όπως μια ημερομηνία και ώρα ή μετάβαση σε κλήση Google Meet, εάν η εφαρμογή αναγνωρίσει ότι κάποιος θέλει να μιλήσει.

Αντιδράστε σε μηνύματα SMS από iPhone

Σύντομα, θα έρθει και η δυνατότητα αντίδρασης σε μηνύματα SMS που έρχονται από iPhone.

Talk business

Οι ενημερώσεις του Google Messages επεκτείνονται και σε επιχειρήσεις. Η Google λέει ότι πειραματίζεται επιτρέποντας στους χρήστες να συνομιλούν με εταιρείες απευθείας από την εφαρμογή Messages. Η συνομιλία θα μπορούσε να ξεκινήσει από ένα εικονίδιο “Chat

” στην Αναζήτηση ή στους Χάρτες κατά την αναζήτηση μιας επιχείρησης πραγματοποιείται μέσω του Google Messages. Ωστόσο, η Google λέει ότι θα το δοκιμάσει αυτή τη δυνατότητα μόνο σε ορισμένες χώρες.

Δείτε επίσης: Gοogle Workspace: Οι admins πλέον έχουν πρόσβαση στο Working Location

Επιπλέον, η Google έχει συνεργαστεί με την United Airlines για να προσφέρει δωρεάν γραπτά μηνύματα μέσω RCS μέσω United WiFi. Η Google λέει ότι αυτό θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο για τους περισσότερους carriers και ελπίζει να συνεργαστεί με περισσότερες αεροπορικές εταιρείες στο μέλλον.

Επέκταση σε υπάρχοντα χαρακτηριστικά

Η Google βελτιώνει και κάποια υπάρχοντα χαρακτηριστικά. Οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να παρακολουθούν βίντεο YouTube απευθείας από την εφαρμογή Messages. Η εταιρεία προσφέρει ήδη προεπισκοπήσεις βίντεο YouTube στην εφαρμογή, αλλά τώρα επεκτείνει αυτή τη δυνατότητα.

Το Voice Message Transcription, μια λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης που ανακοινώθηκε παράλληλα με τη σειρά Pixel 7, έρχεται επίσης σε περισσότερα smartphone, συμπεριλαμβανομένων της σειράς Pixel 6, της σειράς Galaxy S22 και του Galaxy Z Fold 4.

Δείτε επίσης: Gοogle: Το 4K Chromecast λαμβάνει ήδη το Android TV 12 update

Αυτές οι νέες λειτουργίες θα φτάσουν στο Google Messages τις επόμενες εβδομάδες, μαζί με ολοκαίνουργια εικονίδια που η Google κυκλοφορεί για την εφαρμογή Messages, το τηλέφωνο και τις Επαφές.

Πηγή: www.androidcentral.com