Η πλατφόρμα Steam της Valve δημιουργήθηκε το 2003 και για μεγάλο χρονικό διάστημα αύξησε σταδιακά τη δημοτικότητά της, μέχρι που έγινε το κυρίαρχο marketplace για PC gaming. Τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, η ανάπτυξή της έχει πραγματικά εκτοξευθεί. Το Steam κατερρίψε τα προηγούμενα ρεκόρ του και χθες Κυριακή 23 Οκτωβρίου άγγιξε συνολικά τους 30.012.957 χρήστες online ταυτόχρονα.

Δείτε επίσης: Valve: Επιτέλους είναι διαθέσιμο το Steam Deck Docking Station

Δείτε επίσης: Hackers κλέβουν Steam credentials μέσω Browser-in-the-Browser phishing επιθέσεων

Μόλις 12 χρόνια μετά το λανσάρισμά του το 2003, το Steam σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με τον αριθμό των χρηστών που συνδέθηκαν ταυτόχρονα να βρίσκεται στα10 εκατομμύρια άτομα.

Το 2017, το Steam έσπασε το δικό του ρεκόρ κερδίζοντας 14 εκατομμύρια νέους χρήστες σε μόλις δύο χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2020, ο αριθμός αυτός έφτασε τα 20 εκατομμύρια. Το lockdown λόγω της πανδημίας του COVID-19 στις περισσότερες χώρες ξεκίνησε τον Μάρτιο και οι άνθρωποι περνούσαν πάρα πολύ χρόνο στο διαδίκτυο

. Σε εκείνη την φάση συνειδοποίησαν ότι μπορούσαν να παίξουν πολύ καλά βιντεοπαιχνίδια στο Steam, συχνά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Φέτος η πλατφόρμα έφτασε τα 28 εκατομμύρια χρήστες, δηλαδή περισσότερους από τον πληθυσμό χωρών όπως η Αυστραλία και η Ταϊβάν. Τώρα, στα τέλη Οκτωβρίου, φτάσαμε στο ρεκόρ των 30 εκατομμυρίων – για την ακρίβεια χθες Κυριακή βράδυ έκαναν log in 30.032.005 χρήστες.

Δείτε επίσης: Valve: Επέκταση διαθεσιμότητας του Steam Deck στις Ασιατικές αγορές

Λάβετε υπόψη ότι αυτός δεν είναι ο αριθμός των ατόμων που παίζουν κάθε φορά, αλλά ο αριθμός των ατόμων που έχουν συνδεθεί στην πλατφόρμα, ένα κατόρθωμα που επιτυγχάνεται συχνά απλά με την ενεργοποίηση του υπολογιστή σας.

Πηγή πληροφοριών: kotaku.com