Το YouTube ανανεώνεται και αποκτά μερικές πρόσθετες λειτουργίες. Αρχικά πλέον θα διαθέτει την επιλογή pinch-to-zoom τόσο στις εφαρμογές iOS όσο και στις εφαρμογές Android. Αυτό σας επιτρέπει να βλέπετε πιο προσεκτικά τα βίντεο. Η λειτουργία δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε χρήστες Premium τον Αύγουστο και τώρα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες του YouTube.

Δείτε επίσης: YouTube Premium: Αυξάνεται η συνδρομή στο οικογενειακό πρόγραμμα

Το YouTube θα κυκλοφορήσει και μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να πάνε σε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο του βίντεο που θέλουν να παρακολουθήσουν. Μπορούν να σύρουν τον κέρσορα ή να σαρώνουν προς τα πάνω για να προβάλλουν μια σειρά μικρογραφιών κατά την περιήγηση σε ένα βίντεο. Αυτό θα βοηθήσει τους χρήστες να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίς κάποια δυσκολία καθώς δεν θα χρειάζεται να γυρνάνε συνέχεια πίσω για να ξαναδούν ένα βήμα.

Δείτε επίσης: Το YouTube τερματίζει το πείραμα που απαιτούσε συνδρομή Premium για αναπαραγωγή βίντεο σε 4K

Στον οπτικό τομέα, υπάρχει ένα νέο ambient mode που θολώνει το χρώμα φόντου της εφαρμογής για να ταιριάζει με τα θολά χρώματα στα βίντεο. Ο διευθυντής UX του YouTube, Nate Koechley, το περιγράφει σε μια ανάρτηση ως τη δημιουργία ενός subtle effect μέσω δυναμικής δειγματοληψίας χρωμάτων, το οποίο δίνει μεγαλύτερη έμφαση

στο περιεχόμενο.

Δείτε επίσης: handle: Νέος τρόπος αναγνώρισης του καναλιού σας στο YouTube

Η λειτουργία περιβάλλοντος θα είναι διαθέσιμη και στις λίστες αναπαραγωγής βίντεο. Θα δείτε τη λειτουργία περιβάλλοντος ενεργοποιημένη όταν έχετε ενεργοποιημένο το dark theme στις σελίδες παρακολούθησης στο διαδίκτυο και στα κινητά. Σε αυτό το σημείο, το dark mode σύντομα θα φαίνεται ακόμα πιο σκοτεινό στο web, στα κινητά και στις έξυπνες τηλεοράσεις.

Επιπλέον, το YouTube έχει πραγματοποιήσει άλλη μια σημαντική αλλαγή: τα YouTube links στις περιγραφές των βίντεο θα αλλάξουν σε κουμπιά. Η υπηρεσία έχει εργαστεί για την ελαχιστοποίηση των περισπασμών, αλλάζοντας κοινές ενέργειες όπως το like, το share και το download. Επιπλέον, το κουμπί της εγγραφής θα έχει νέα εμφάνιση. Παρόλο που το κουμπί δεν θα είναι πλέον κόκκινο, το YouTube αναφέρει ότι ο επανασχεδιασμός υψηλής αντίθεσης θα το βοηθήσει να ξεχωρίζει περισσότερο στις σελίδες παρακολούθησης και στις σελίδες καναλιών.

Το YouTube βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης αυτών των αλλαγών. Θα είναι διαθέσιμες σε όλους μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com