Ένας χρήστης του TikTok υποστηρίζει ότι πρέπει να φορτίζετε το iPhone σας ακολουθώντας το παράδειγμά του και έχει δίκιο.

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει νέα zero-day ευπάθεια σε iPhones και iPad

Σύμφωνα με τον δημιουργό βίντεο στο TikTok, Shoandtech, το iPhone 12 Pro του έχει ακόμα το 100% της αρχικής χωρητικότητας της μπαταρίας του μετά από δύο χρόνια χρήσης – και λέει ότι όλα αυτά οφείλονται στον τρόπο που το φορτίζει.

Ο Shomes συνιστά να φορτίζετε τακτικά το iPhone σας για να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Αν το τηλέφωνό σας έχει μόνο 40 ή 50 τοις εκατό φόρτιση όταν πάτε για ύπνο, αφήστε το. Στη συνέχεια, επαναφορτίστε το για λίγες ώρες την επόμενη ημέρα, όταν η μπαταρία του είναι χαμηλή. Ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να αποφύγετε την περιττή καταπόνηση της μπαταρίας, γεγονός που θα τη βοηθήσει να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να μην είναι αποτελεσματική για όλους. Με αυτή την προσέγγιση, το τηλέφωνό σας μπορεί να πεθάνει ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεστε περισσότερο – και δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε φορτιστή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν και μπορεί να μην είναι εφικτό για όλους, ο ίδιος προβάλλει ένα ισχυρό επιχείρημα.

Δείτε ακόμα: Η Apple ανακοίνωσε το USB-C για iPhone, λέγοντας ότι “δεν έχει άλλη επιλογή”

Αν χρειαστεί να φορτίσετε τη συσκευή σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία έχει εφαρμόσει έξυπνη διαχείριση φόρτισης. Ο φορτιστής ξεκινάει με 80% φόρτιση και στη συνέχεια γεμίζει στο 100% όταν είστε έτοιμοι να το βγάλετε από το φορτιστή.

Μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα, όπως ο καθορισμός των εφαρμογών που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ανανέωση στο παρασκήνιο.

Για μια πιο προσαρμοσμένη εμπειρία και για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας απενεργοποιεί την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο. Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ανανέωσης εφαρμογών στο παρασκήνιο, μεταβείτε στα Settings > General > Background App Refresh.

Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο μόνο όταν βρίσκεστε σε Wi-Fi ή μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εντελώς. Η πλειονότητα των χρηστών θα επωφεληθεί περισσότερο από το να αφήνει ενεργοποιημένα τόσο το Wi-Fi όσο και την κινητή τηλεφωνία, προσαρμόζοντας παράλληλα τις εφαρμογές που επιτρέπεται να ανανεώνονται στο παρασκήνιο.

Δείτε επίσης: Οι Έλληνες προτιμούν Android ή iPhone;

Η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο ενημερώνει τις εφαρμογές στο παρασκήνιο όταν δεν χρησιμοποιούνται ενεργά. Αν την απενεργοποιήσετε, οι εφαρμογές αυτές δεν θα ενημερώνονται μέχρι να τις ανοίξετε ξανά.