Ενώ είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι η Apple θα έβγαζε μια ενημερωμένη έκδοση των MacBook Pro 14 και 16 ιντσών, αυτό το φθινόπωρο, δύο νέες αναφορές δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Για παράδειγμα, μια έκθεση του Bloomberg ισχυρίζεται ότι η Apple δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει άλλες ενημερώσεις Mac φέτος. Στο πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο Power On, ο Mark Gurman από το Bloomberg δήλωσε ότι πιστεύει ότι η Apple θα κυκλοφορήσει την επόμενη σειρά ενημερώσεων Mac κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2023. Αυτές οι φημολογούμενες ενημερώσεις για το 2023 περιλαμβάνουν νέα μοντέλα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών, καθώς και ένα νέο Mac mini με ένα τσιπ M2 στο εσωτερικό του.

Δείτε επίσης: Apple: Κυκλοφόρησε νέα beta έκδοση του iCloud για web

Στο νέο ενημερωτικό δελτίο, ο Gurman αναφέρει ότι, σύμφωνα με τις πηγές του, η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αναβαθμισμένες εκδόσεις των MacBook Pro 14 και 16 ιντσών το πρώτο τρίμηνο του 2023. Αυτά τα αναβαθμισμένα μοντέλα θα περιλαμβάνουν τσιπ M2.

Έτσι, θα συμπέσουν με τις ενημερώσεις macOS Ventura 13.3 και iOS 16.3, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2023.

Τα νέα MacBook Pro και Mac Mini θα έρθουν μάλλον το 2023

Η Apple συνήθως δεν κυκλοφορεί νέα προϊόντα τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, οπότε η πιο πιθανή χρονική στιγμή για την ανακοίνωση των νέων Mac θα ήταν οι αρχές Μαρτίου. Ταιριάζει με την ημερομηνία κυκλοφορίας του σχετικού λογισμικού, αλλά έχει επίσης νόημα αν λάβουμε υπόψη την πρόσφατη τακτική της Apple να λανσάρει νέους Mac κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, συμπεριλαμβανομένου του Mac Studio φέτος

“, είπε ο Gurman.

Δείτε επίσης: Η Apple ανακοίνωσε το USB-C για iPhone, λέγοντας ότι “δεν έχει άλλη επιλογή”

Στο μεταξύ μια νέα supply chain έκθεση από το Yeux1122 αναφέρει επίσης ότι οι αναβαθμισμένες εκδόσεις των MacBook Pro 14 και 16 ιντσών έχουν αναβληθεί για το 2023.

Οι πρόσφατες ενημερώσεις του MacBook Pro αναμένεται να είναι σχεδόν ίδιες με τα τρέχοντα μοντέλα. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα έχουν στο εσωτερικό τους πιο ισχυρά τσιπ M2 (Pro και Max). Επιπλέον, η Apple συνεχίζει να δοκιμάζει το πρώτο Silicon Mac Pro, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Δείτε επίσης: Τώρα μπορείτε να παίζετε παιχνίδια Nintendo σε συσκευές Apple

Το M2 chip απευθύνεται σε καταναλωτές και εστιάζει στην ενεργειακή απόδοση καθώς και στη γενική βελτίωση της απόδοσης σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Το νέο M2 Mac mini φέρεται να έχει εσωτερική κωδική ονομασία J473, όπως αναφέρει το 9to5Mac. Λέγεται επίσης ότι υπάρχει ένα άλλο Mac mini σε εξέλιξη που θα χρησιμοποιεί το chip M2 Pro και έχει κωδική ονομασία J474.