Η Amazon διευρύνει τη γκάμα των τραγουδιών και των podcasts χωρίς διαφημίσεις για τα μέλη του Prime, καθώς προσπαθεί να κάνει το συνδρομητικό της πρόγραμμα πιο ελκυστικό.

Δείτε επίσης: Amazon: Οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω Venmo

Η Amazon ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αυξήσει τον αριθμό των τραγουδιών που είναι διαθέσιμα στους συνδρομητές του Prime από 2 εκατομμύρια σε 100 εκατομμύρια. Τα τραγούδια μπορούν να παιχτούν δωρεάν, αλλά οι χρήστες πρέπει να “ανακατεύουν” καλλιτέχνες, άλμπουμ ή λίστες αναπαραγωγής αντί να μπορούν να επιλέξουν ξεχωριστά ποιο τραγούδι θέλουν να ακούσουν.

Δείτε επίσης: Η Amazon παρήγγειλε 20 ηλεκτρικά φορτηγά από τη Volvo

Οι λίστες αναπαραγωγής All-Access, οι οποίες μπορούν να μεταφορτωθούν και να αναπαραχθούν εκτός σύνδεσης ανάλογα με τις προτιμήσεις των ακροατών, είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος, δήλωσε η Amazon.

Με το νέο Prime podcast και τα μουσικά προνόμια, η Amazon είναι πιθανό να εντείνει τον ανταγωνισμό έναντι του Spotify και του Apple Music. Για παράδειγμα, τον περασμένο μήνα η Apple αύξησε την τιμή της μηνιαίας συνδρομής της για το Apple Music από 9,99 σε 10,99 δολάρια – και ο διευθύνων σύμβουλος της Spotify Daniel Ek δήλωσε μόλις την περασμένη εβδομάδα ότι και η εταιρεία του εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει σύντομα τις τιμές της.

Εκτός από το περιεχόμενο της Wondery, της start-up εταιρείας podcasting που εξαγόρασε η Amazon το 2020, τα μέλη του Prime πλέον έχουν πρόσβαση σε μια επιλογή από ad-free podcasts, συμπεριλαμβανομένων εκπομπών από το CNN, το NPR, τους New York Times και το ESPN.

Το Amazon Prime είναι μια συνδρομητική υπηρεσία επί πληρωμή από την Amazon, η οποία είναι διαθέσιμη σε διάφορες χώρες και παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε πρόσθετες υπηρεσίες που διαφορετικά δεν είναι διαθέσιμες ή διατίθενται με επιπλέον χρέωση σε άλλους πελάτες της Amazon. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την ίδια, παράδοση μιας ή δύο ημερών αγαθών και υπηρεσίες ροής μουσικής, βίντεο, ηλεκτρονικών βιβλίων, τυχερών παιχνιδιών και αγορών παντοπωλείου. Η εταιρεία αύξησε πρόσφατα την τιμή του Prime από 119 σε 139 δολάρια ετησίως.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com