Η νέα και βελτιωμένη συνδρομητική υπηρεσία της Sony, το PlayStation Plus, έχει δυστυχώς χάσει σχεδόν δύο εκατομμύρια συνδρομητές από τον Ιούνιο.

Δείτε επίσης: Η Microsoft υπονοεί ότι θα υποστηρίζει το Call of Duty στο PlayStation για πάντα

Όπως αποκαλύπτει η τελευταία οικονομική έκθεση της Sony, η συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus της εταιρείας σημείωσε μείωση των χρηστών τους τελευταίους τρεις μήνες, από 47,3 εκατομμύρια σε 45,4 εκατομμύρια, δηλαδή μείωση 4%.

Η Sony δήλωσε ότι ο αριθμός των παικτών που έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία είναι πολύ μεγαλύτερος στο PS5 από ό,τι στο PS4. Σε απάντηση, η Sony σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που κατέχουν ένα PS5, ώστε να μπορέσει να “ανακτήσει αυτή τη δέσμευση των χρηστών στο μέλλον”.

Δείτε επίσης: Το PlayStation 5 αποκτά φωνητική ενσωμάτωση Discord!

Το τελευταίο τρίμηνο, ο αριθμός των ενεργών χρηστών στο PlayStation Network μειώθηκε κατά ένα εκατομμύριο παίκτες σε 102 εκατομμύρια.

Παρόλο που τα ψηφιακά νούμερα της Sony έπεσαν, η εταιρεία είχε μια εξαιρετική εμφάνιση όσον αφορά το hardware του PlayStation 5. Στην πραγματικότητα, ανακοίνωσε ότι πούλησε περισσότερες από 25 εκατομμύρια μονάδες και κατάφερε να παράγει 6,5 εκατομμύρια νέα PS5 μέσα στους τρεις μήνες που έκλεισαν στην 30η Σεπτεμβρίου.

Η Sony ανακοίνωσε την ανανέωση της υπηρεσίας PlayStation Plus τον Μάρτιο, αλλά δεν ολοκλήρωσε την κυκλοφορία μέχρι τον Ιούνιο, όταν έφτασαν τα τρία νέα επίπεδα σε Ευρώπη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Η συνδρομή είναι κάπως παρόμοια με το Xbox Game Pass της Microsoft.

Η βαθμίδα Essential προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες του PlayStation Plus με την αρχική έκδοση – οι παίκτες μπορούν να παίζουν online και να λαμβάνουν δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα – αλλά οι βαθμίδες Extra και Premium προσθέτουν νέο περιεχόμενο.

Δείτε επίσης: PlayStation VR2 headset: Αισιόδοξη η Sony – Σχεδιάζει μεγάλη παραγωγή

Αν έχετε είτε PlayStation 4 είτε PlayStation 5, τότε έχετε αυτόματα πρόσβαση σε παιχνίδια όπως τα Assassin’s Creed Odyssey, Dragon Quest 11 και Red Dead Redemption 2. Με επιπλέον κόστος, η βαθμίδα Premium περιλαμβάνει επίσης έναν Classic Catalogue που περιλαμβάνει όλα τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν από στο αρχικό PlayStation μέχρι και το PS3.

Πηγή πληροφοριών: ign.com