Η Microsoft δοκιμάζει τώρα έναν νέο τρόπο για να βοηθήσει τους χρήστες να αξιοποιήσουν περισσότερο την Αναζήτηση των Windows, εμφανίζοντας φυλλάδια συμβουλών στη γραμμή εργασιών. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους χρησιμοποιούν τα Windows 11, καθώς θα μπορούν να επωφεληθούν από όλες τις δυνατότητες και τα οφέλη που προσφέρει η Αναζήτηση των Windows.

Δείτε επίσης: Η Microsoft υπονοεί ότι θα υποστηρίζει το Call of Duty στο PlayStation για πάντα

Εάν είστε Windows Insider και έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση Windows 11 Dev build, από σήμερα θα εμφανιστούν στην οθόνη σας συμβουλές για το πώς να κάνετε αναζήτηση στον υπολογιστή σας και στο διαδίκτυο από τη γραμμή εργασιών.

Η Microsoft σχεδιάζει να δοκιμάσει τη νέα της λειτουργία, η οποία θα εμφανίζεται μόνο σε συσκευές που ανήκουν σε αγγλόφωνους εγγεγραμμένους στο πρόγραμμα Windows Insider, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Microsoft ελπίζει να κάνει την αναζήτηση των Windows πιο φιλική προς το χρήστη, παρέχοντας συμβουλές σχετικά με τον τρόπο χρήσης της λειτουργίας μέσω της γραμμής εργασιών“, αναφέρουν οι Amanda Langowski και Brandon LeBlanc.

Αυτή η αλλαγή υλοποιείται για συστήματα που εκτελούν Windows 11 Insider Preview Build 25236, το πιο πρόσφατο build που έχει κυκλοφορήσει στο κανάλι Dev.

Επί του παρόντος, η Microsoft κυκλοφορεί επίσης μια μεγάλη ενημέρωση στο Microsoft Store που θα επιτρέπει στους πελάτες να βρίσκουν και να εξαργυρώνουν προσφορές (όπως το Office, το Game Pass ή μεμονωμένα παιχνίδια) που είναι διαθέσιμες στους νέους υπολογιστές τους.

Δείτε ακόμα: Η Microsoft διορθώνει κρίσιμο ελάττωμα RCE που επηρεάζει το Azure Cosmos DB

Η εταιρεία βελτιστοποίησε επίσης τη διάταξη του Microsoft Store για να παρέχει ομαλότερη εμπειρία κύλισης και αλλαγής μεγέθους, σε συσκευές με χαμηλή ισχύ για τα αποτελέσματα της κάρτας αναζήτησης.

Διορθώνει επίσης το πρόβλημα συντριβής στον Εξερευνητή αρχείων όταν οι χρήστες κλείνουν καρτέλες ή λαμβάνουν μεγάλο αριθμό ειδοποιήσεων.

Διορθώνει ένα πρόσθετο πρόβλημα στο build, που προκαλούσε σε ορισμένους Insiders να βλέπουν σφάλματα SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED και τα συστήματά τους να σταματούν ή να εμφανίζουν μπλε οθόνη.

Τα σημερινά builds προεπισκόπησης του Windows Insider έρχονται με μια σειρά διορθώσεων σφαλμάτων, όπως:

  • Διορθώνει ένα πρόβλημα που προκαλούσε το πάγωμα της προεπισκόπησης της γραμμής εργασιών ή την εμφάνισή της ως κενή και επίσης εμπόδιζε το άνοιγμά της όταν οι χρήστες προσπαθούσαν να αλλάξουν μεταξύ παραθύρων χρησιμοποιώντας τις εντολές Windows key + (#).
  • Διορθώνει διάφορα προβλήματα με τη γραμμή εργασιών που προκαλούσαν συντριβή του explorer.exe.
  • Διορθώνει ένα άλλο πρόβλημα που μερικές φορές δημιουργούσε διαχωριστικές γραμμές στο παράθυρο πλοήγησης του File Explorer.
Δείτε επίσης: KB5020953: Η Microsoft αντιμετωπίζει τα crashes στο OneDrive
  • Επιλύει ένα πρόβλημα όπου οι συσκευές ήχου εμφανίζονταν στη λίστα συσκευών εξόδου στο System > Sound, παρόλο που ήταν συσκευές εισόδου.