Η Microsoft ανακάλυψε ένα πρόβλημα για τους χρήστες του Outlook για το Microsoft 365, το οποίο αποσιωπά την επιλογή προγραμματισμού συναντήσεων του Teams Meeting από το μενού κορδέλας της εφαρμογής. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί μια λύση για το ζήτημα αυτό.

Δείτε επίσης: Microsoft Teams: Τι είναι τα meeting notes και πως χρησιμοποιούνται;

Το πρόσθετο Teams Meeting, το οποίο βοηθά τους χρήστες του Outlook να δημιουργούν συναντήσεις Teams από το Outlook, βρίσκεται στην προβολή Ημερολόγιο.

Η Microsoft ανέφερε σε ένα άρθρο υποστήριξης που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο ότι όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια συνάντηση Teams στην επιφάνεια εργασίας του Outlook, η επιλογή δεν βρίσκεται πουθενά.

Η Ομάδα Προϊόντων Teams ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το πρόσφατο πρόβλημα έχει επιλυθεί και η διόρθωση κυκλοφορεί στους πελάτες που χρησιμοποιούν την έκδοση 1.5.00.28567 του Teams.

Η εταιρεία υπενθύμισε επίσης στους πελάτες ότι για να χρησιμοποιήσουν το πρόσθετο Teams Meeting, το .Net 4.8 και το WebView2 πρέπει να είναι εγκατεστημένα στο σύστημά τους και να μην είναι απενεργοποιημένα.

Για να ελέγξετε ποια έκδοση του Teams έχετε και αν η διόρθωση είναι προσβάσιμη, ανοίξτε το Teams και πηγαίνετε στο About > Version. Αυτό μπορείτε να το βρείτε κάνοντας κλικ στο μενού “Settings and more” (οι τρεις τελείες που βρίσκονται στην επάνω δεξιά γωνία).

Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία απάντησε στις αναφορές πελατών για το πρόβλημα (που υπήρχε αρκετά χρόνια) σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες, από το Reddit και τον ιστότοπο της κοινότητας της Microsoft. 

Δείτε ακόμα: Το Premium Microsoft Teams έχει νέα τεχνολογία AI για meetings

Η Microsoft δεν ανακοίνωσε γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά οι πελάτες εικάζουν ότι το πρόσθετο απενεργοποιείται μετά τη συντριβή του Outlook. Αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί με την απεγκατάσταση, την επισκευή ή την επανεγκατάσταση της εφαρμογής.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με αυτό το πρόσθετο του Outlook, η Microsoft έχει μια προσωρινή λύση που θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μέχρι να κυκλοφορήσει μια μόνιμη.

Οι χρήστες πρέπει να ενεργοποιήσουν ξανά το πρόσθετο και να εισάγουν ένα κλειδί μητρώου για να αποτρέψουν την αυτόματη απενεργοποίησή του.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε ξανά το πρόσθετο Teams Meeting από το Outlook:

  1. Στο Outlook, επιλέξτε File > Options > Add-ins > Manage, στη συνέχεια επιλέξτε Disabled items και κάντε κλικ στο “Go“.
  2. Αν δείτε την επιλογή Teams στην ενότητα Disabled Items, επιλέξτε την για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.
  3. Αφού επανεκκινήσετε το Outlook, ελέγξτε ξανά για να δείτε αν το πρόσθετο εξακολουθεί να λειτουργεί.

Δείτε επίσης: Microsoft Teams: Πώς να συμμετάσχετε σε ένα meeting;

Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα νέο κλειδί μητρώου για να σταματήσετε το Outlook να απενεργοποιεί ξανά το πρόσθετο:

  1. Ανοίξτε το Registry Editor
  2. Μεταβείτε στο Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook \Resiliency\DoNotDisableAddinList
  3. Δημιουργήστε μια νέα τιμή DWORD (32-bit):
  • Name: TeamsAddin.FastConnect
  • Value: 1