Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, η Foxconn θα αυξήσει την παραγωγή iPhone στην Ινδία λόγω των καθυστερήσεων που προκλήθηκαν από τα lockdown της Κίνας για τον COVID-19.

Δείτε επίσης: Οι καλύτεροι password manager για το iPhone σας

Το εργοστάσιο, μπήκε σε lockdown στα μέσα Οκτωβρίου καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο Zhengzhou, την πρωτεύουσα της επαρχίας Henan.

Το τελευταίο mini-lockdown για τον COVID-19 είχε προβλεφθεί ότι θα προκαλέσει πτώση της παραγωγής iPhone κατά 30%. Μετά όμως οι κινεζικές αρχές επέβαλλαν ένα εβδομαδιαίο lockdown λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων.

Τώρα, ο αναλυτής Kuo λέει ότι η τελευταία του έρευνα σε πηγές από την αλυσίδα εφοδιασμού δείχνει ότι η Foxconn σχεδιάζει να μειώσει τον αντίκτυπο μεταφέροντας την παραγωγή της μακριά από την Κίνα.

«Ως αποτέλεσμα», συνεχίζει ο Kuo, «τα iPhone που κατασκευάζονται από την Foxconn στην Ινδία θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 150% σε ετήσια βάση το 2023».

Δείτε επίσης: Η Apple συνεχίζει την χρήση Qualcomm chip για τα iPhone 15

Ο Kuo προβλέπει ότι “μέσα στα επόμενα χρόνια”, η Foxconn θα αποστέλλει το 40-45% των iPhones από την Ινδία, μια τεράστια αύξηση από τα σημερινά επίπεδα του 2-4%.

Την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζει lockdown, η Foxconn είδε επίσης εργαζομένους να εγκαταλείπουν το εργοστάσιό της στο Zhengzhou λόγω κακών συνθηκών εργασίας. Η εταιρεία έχει καθυστερήσει την εποχική της μείωση του εργατικού δυναμικού και τετραπλασίασε τα μπόνους για να προσπαθήσει να διατηρήσει το προσωπικό.

Η Foxconn είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο και κατασκευάζει προϊόντα για μερικές από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο, όπως η Apple, η Dell, η HP και η Google.

Δείτε επίσης: Αλλάξτε τώρα αυτές τις 5 ρυθμίσεις ασφαλείας στο iPhone σας

Η Foxconn ιδρύθηκε το 1974 από τον Terry Gou ως κατασκευαστής ηλεκτρικών εξαρτημάτων. Τη δεκαετία του 1980, η Foxconn άρχισε να επεκτείνεται στην παραγωγή περιφερειακών συσκευών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων. Η Foxconn λειτουργεί σε μια βάση “build-to-order”, σύμφωνα με την οποία οι πελάτες δίνουν παραγγελίες για προϊόντα τα οποία στη συνέχεια κατασκευάζονται σε μια γραμμή συναρμολόγησης σε ένα από τα εργοστάσια της εταιρείας. Αυτό το σύστημα επιτρέπει γρήγορο χρόνο μεταξύ της παραγγελίας και της παράδοσής της στον πελάτη.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com