Η Microsoft προωθεί τώρα ορισμένα από τα προϊόντα της στο μενού αναδυόμενων επιλογών που εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο χρήστη στο μενού έναρξης των Windows 11.

Δείτε επίσης: Μήνυση στη Microsoft για πειρατεία λογισμικού ανοικτού κώδικα μέσω του GitHub Copilot

Το μενού Έναρξης είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος των Windows. Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν ανοίγετε τον υπολογιστή σας και είναι το σημείο όπου πηγαίνετε για να βρείτε όλες τις εφαρμογές και τα προγράμματά σας. Εν ολίγοις, είναι η πύλη σας για τα πάντα στον υπολογιστή σας.

Ο λάτρης των Windows Albacore ανακάλυψε το νέο “χαρακτηριστικό” των Windows 11 για τις ειδοποιήσεις διαφημίσεων στο Flyout των λογαριασμών και μοιράστηκε αρκετά στιγμιότυπα οθόνης.

Τα στιγμιότυπα οθόνης δείχνουν ότι η Microsoft προτείνει στους χρήστες της να δημιουργήσουν ή να χρησιμοποιήσουν έναν λογαριασμό Microsoft για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων OneDrive.

Οι άνθρωποι που το είδαν αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν ευχαριστημένοι με την απόφαση της εταιρείας να εμφανίζει διαφημίσεις στο μενού έναρξης.

Δείτε ακόμα: Ο Task Manager των Windows 11 θα αποκτήσει μια γραμμή αναζήτησης

Κάποιοι είπαν ότι με κάθε ενημέρωση, τα Windows 11 “χειροτερεύουν”, ενώ άλλοι πρόσθεσαν ότι είναι μια περίεργη επιλογή, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του μενού Έναρξη είναι για συστάσεις.

Η Microsoft φαίνεται να διεξάγει μια δοκιμή προς το παρόν για να δει αν οι πελάτες αντιδρούν θετικά σε αυτό το νέο “χαρακτηριστικό”. Η εταιρεία προωθεί αυτές τις διαφημίσεις

μόνο σε περιορισμένο αριθμό χρηστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία έχει τοποθετήσει διαφημίσεις στο περιβάλλον εργασίας χρήστη των εφαρμογών του Microsoft Office και άλλων εφαρμογών των Windows.

Η εταιρεία διαφήμισε τον Αύγουστο τις οικογενειακές συνδρομές του Microsoft 365 σε πελάτες του Office 2021, με μια τρίμηνη συνδρομή του οικογενειακού προγράμματος να έχει έκπτωση άνω των 28 δολαρίων.

Ορισμένα προϊόντα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft Editor, εμφανίζονται σε διαφημίσεις στην εφαρμογή File Explorer από τον Μάρτιο, για όσους χρησιμοποιούν Windows Insiders.

Δείτε επίσης: Νέο χαρακτηριστικό των Windows 11 προκαλεί πάγωμα του Mozilla Firefox, ποια η λύση

Το 2016, ο File Explorer έλαβε επίσης διαφημιστικά μηνύματα από την εταιρεία όταν χρησιμοποιήθηκε για την προβολή διαφημίσεων του OneDrive.

Ορισμένες από αυτές τις δοκιμές διαφήμισης είχαν επίσης αρνητικές επιπτώσεις: Κατά τη δοκιμή των διαφημίσεων Microsoft Teams σε συστήματα Windows Insider builds, η Microsoft “χάλασε” ακούσια το μενού Έναρξη των Windows και τη γραμμή εργασιών.