Αν και το TikTok μπορεί να σας έρθει πρώτο στο μυαλό όταν σκέφτεστε τα βίντεο μικρής διάρκειας, το YouTube τα πηγαίνει αρκετά καλά σε αυτόν τον τομέα με τα YouTube Shorts και τώρα επιτρέπει στους δημιουργούς να κερδίζουν μερίδιο από τα έσοδα των διαφημίσεων. Η πλατφόρμα προσπαθεί τώρα να είναι προσβάσιμη από τον οικιακό κινηματογράφο και την τηλεόρασή σας, αντί να περιορίζεται σε μικρές οθόνες όπως τα τηλέφωνα και τα tablet.

Δείτε επίσης: Το YouTube Shorts αποκτά την δυνατότητα φωνητικής αφήγησης

Τα YouTube Shorts είναι μια σχετικά νέα λειτουργία στην εφαρμογή YouTube που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν σύντομα, κάθετα βίντεο. Τα YouTube Shοrts είναι παρόμοια με τα βίντεο TikTok, καθώς είναι γυρισμένα σε μία λήψη και έχουν μουσική επένδυση. Η διάρκειά τους μπορεί να φτάσει τα 60 δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι το YouTube Shorts θα κάνει πρεμιέρα στην τηλεόραση. Τα YouTube Shοrts είναι όλα γυρισμένα κάθετα και έχουν διάρκεια περίπου δεκαπέντε δευτερόλεπτα, κατά μέσο όρο. Αυτό ήταν ένα μεγάλο ζήτημα για το YouTube όταν προσπάθησε για πρώτη φορά να προβάλει το Shorts στην τηλεόραση. Μετά τη συλλογή των σχολίων των χρηστών, η ομάδα ανάπτυξης μπόρεσε να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία σε μεγαλύτερες οθόνες.

Δείτε ακόμα:

YouTube προς δημιουργούς: Δημιουργήστε Shorts απευθείας από τα replies

Η διασφάλιση ότι η διεπαφή παρέχει μια καλή εμπειρία είναι ζωτικής σημασίας. Οπότε αυτή τη φορά, το YouTube αποφάσισε να ξεκινήσει από το μηδέν. Από όλες τις εκδοχές που δοκιμάστηκαν, δύο ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες: μια ελάχιστη και μια μέγιστη εκδοχή. Τελικά, οι χρήστες προτίμησαν τη διεπαφή που είχε πολλές διαφορετικές επιλογές.

Το YouTube δημιούργησε μια διεπαφή που είναι ένας μεσαίος σχεδιασμός, με περισσότερες δυνατότητες να έρχονται στο μέλλον. Τα YouTube Shorts θα εμφανιστούν στις οθόνες των τηλεοράσεων τις επόμενες εβδομάδες για όλα τα μοντέλα που θα κυκλοφόρησαν από το 2019 και μετά.

Δείτε επίσης: Το YouTube Shorts ενσωματώνεται με το YouTube Music

Θα είναι επίσης διαθέσιμα στις πιο πρόσφατες κονσόλες παιχνιδιών, όπως οι κονσόλες Xbox Series X, Xbox Series S και PlayStation 5. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε Shorts αλλά δεν έχετε τηλεόραση ή κονσόλα παιχνιδιών που να το υποστηρίζει, κατεβάστε την εφαρμογή YouTube από το Apple App Store ή το Google Play Store.