Η Microsoft ανακοίνωσε ότι όλες οι εκδόσεις των Windows 10 21H1 θα φτάσουν στο τέλος της λειτουργίας τους τον επόμενο μήνα.

Δείτε επίσης: Η υποστήριξη για τα Windows 10 21H1 λήγει τον Δεκέμβριο

Αυτή είναι η τρίτη υπενθύμιση ότι η έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε θα φτάσει στην ημερομηνία απόσυρσής της στις 13 Δεκεμβρίου 2022.

Για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας ασφαλή από επιτιθέμενους, αναβαθμίστε τον στην τελευταία έκδοση των Windows το συντομότερο δυνατό. Το 21H1 δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας, επομένως είναι σημαντικό να παραμείνετε ενημερωμένοι.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα ενημερώνει αυτόματα τα Windows 10 για τις καταναλωτικές και μη επιχειρηματικές συσκευές που βρίσκονται στο τέλος ή πλησιάζουν στο τέλος της συντήρησης.

Διατηρώντας την υποστήριξη της συσκευής σας, εγγυάστε ότι θα λαμβάνετε μηνιαίες ενημερώσεις, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και τη συνολική λειτουργία της συσκευής σας. Για αυτές τις συσκευές, μπορείτε να επιλέξετε μια ώρα για την αυτόματη επανεκκίνηση και ενημέρωση της συσκευής σας.

Ο κατάλογος των εκδόσεων Windows 10 21H1 που θα φτάσουν στο τέλος της υπηρεσίας τους περιλαμβάνει:

  • Windοws 10 Enterprise, version 21H1
  • Windows 10 Enterprise multi-session, version 21H1
  • Windοws 10 Education, version 21H1
  • Windows 10 IoT Enterprise, version 21H1
  • Windows 10 Home, version 21H1
  • Windοws 10 Pro, version 21H1
  • Windοws 10 Pro Education, version 21H1
  • Windows 10 Pro for Workstations, version 21H1

Δείτε ακόμα: Windows 10 21H1: Τέλος υποστήριξης από το Δεκέμβριο

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση Windows 10 22H2, ευρύτερα γνωστή ως Windows 10 2022 Update, είναι πλέον διαθέσιμη σε όλες τις επιλέξιμες συσκευές.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτή την ενημέρωση λειτουργίας πηγαίνοντας στις Settings > Update & Security > Windows Update και κάνοντας κλικ στο κουμπί “Check for updates“.

Οι διαχειριστές επιχειρήσεων μπορούν να αναπτύξουν τις υπηρεσίες Windows Server Update Services (συμπεριλαμβανομένου του Configuration Manager), το Windows Update for Business και το Volume Licensing Service Center (VLSC).

Η ενημέρωση Windows 10 2022 θα είναι διαθέσιμη μόνο για πελάτες των οποίων τα συστήματα λειτουργούν με Windows 10, έκδοση 20H2 ή νεότερη.

Οι συσκευές που είναι συμβατές με τα Windows 11 μπορούν τώρα να αναβαθμίσουν σε Windows 11 22H2, καθώς η τελευταία έκδοση των Windows είναι διαθέσιμη σε όλους στις επιλέξιμες συσκευές.

Ο γρηγορότερος και απλούστερος τρόπος για να δείτε αν μπορείτε να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας στα Windows 11 είναι να κατεβάσετε και να συγκρίνετε τις προδιαγραφές του συστήματός σας με τις ελάχιστες απαιτήσεις για τα Windows 11 ή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή \PC Health Check.

Δείτε επίσης: Τα Windows 10 21H1 τώρα σε ευρεία ανάπτυξη, διαθέσιμα σε όλους

Για να διορθώσετε τυχόν σφάλματα κατά την αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση των Windows, ακολουθήστε αυτή την καθοδηγούμενη διαδικασία ή χρησιμοποιήστε αυτό το έγγραφο υποστήριξης.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες λήξης της υπηρεσίας για τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows στις Συχνές ερωτήσεις για τον κύκλο ζωής των Windows, στις Συχνές ερωτήσεις για τη συντήρηση των Windows 10 και στο εργαλείο αναζήτησης πολιτικής κύκλου ζωής που παρέχει η Microsoft.