Λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας οι μέθοδοι ανέπαφων πληρωμών είναι πλέον απειλή για τις πληρωμές με φυσική κάρτα.

Ο πολλαπλασιασμός των ανέπαφων επιλογών πληρωμής αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τη στιγμή της αγοράς, από διεθνείς λιανοπωλητές σε τοπικά αναδυόμενα καταστήματα. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ακόμα αν σας αρέσει να αγοράζετε πράγματα με μετρητά. Οι πλαστικές κάρτες είναι οι πρώτες που θα εκλείψουν.

«Θα πρότεινα ότι είναι η σωστή ώρα για να προγραμματίσουμε τις πλαστικές (και μεταλλικές) κάρτες που θα σταλούν στο Shady Pines Retirement Home για το Tragically Overstayed Welcome», έγραψε ο Nick Holland, παγκόσμιος επικεφαλής πληροφοριών και δικτύων στο Money 20/20. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ομίλου το 2022 τον Οκτώβριο στο Λας Βέγκας, οι εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που διαφημίζονταν για την αποτελεσματικότητά τους ήταν στο επίκεντρο, καθώς οι πλαστικές κάρτες ξεθώριαζαν στο παρασκήνιο.

Είστε αποφασισμένοι και χρειάζεστε καθοδήγηση για τη ρύθμιση του Apple Pay ή του Google Wallet; Η Apple και η Google προσφέρουν οδηγίες βήμα προς βήμα για να σας καθοδηγήσουν σε αυτήν την αρχική ρύθμιση. Αφού συνδέσετε τις κάρτες σας με την κινητή συσκευή και κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να ολοκληρώσετε τις αγορές σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα πορτοφόλια smartphone.

Τέλος στις πληρωμές με κάρτα: Πώς να προετοιμαστείτε;

Δείτε επίσης: Ποια θύματα ransomware καταβάλλουν τις υψηλότερες πληρωμές λύτρων;

Μην ξεχνάτε τις πληρωμές από τηλέφωνο σε τηλέφωνο

Μπορεί να αισθάνεστε άνετα να αγγίζετε το τηλέφωνό σας σε έναν τερματικό ταμείου, αλλά μπορεί να αισθάνεστε έκπληξη την πρώτη φορά που μια επιχείρηση σας ζητήσει να ακουμπήσετε το τηλέφωνό σας στο δικό της τηλέφωνο. Οι μικρότεροι έμποροι, οι εταιρείες διανομής και τα εστιατόρια μπορεί να συνεχίσουν να παραιτούνται από τους παραδοσιακούς τερματικούς καρτών, καθώς εταιρείες όπως η Mastercard και η Visa εισάγουν λειτουργίες που χρησιμοποιούν τεχνολογία τσιπ επικοινωνίας κοντινής απόστασης για να επιτρέψουν τις πληρωμές από τηλέφωνο σε τηλέφωνο. Παρόμοια με τη θύρα lightning στο iPhone, η εποχή των συσκευών ανάγνωσης πιστωτικών καρτών που είναι συνδεδεμένες σε smartphone είναι πιθανό να φτάσει στο τέλος της.

Χρησιμοποιήστε αριθμούς εικονικών καρτών

Πάντα να κοιτάτε για να δείτε ποιες είναι οι επιλογές σας όταν πρόκειται για αριθμούς εικονικών καρτών. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα Apple στο iPhone σας και ο αριθμός διαρρεύσει, αυτό μπορεί να αλλάξει με μερικά μόνο αγγίγματα. Ανοίξτε το Wallet (πορτοφόλι) σας και πατήστε το Apple Card. Στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε το εικονίδιο της κάρτας και επιλέξτε το κουμπί που γράφει Request New Card Number. Οι αριθμοί εικονικών καρτών δεν είναι χρήσιμοι μόνο για πληρωμές μέσω smartphone. Η Google πρόσθεσε την επιλογή για εύκολη χρήση της δυνατότητας ασφαλείας στον browser σας.

Τέλος στις πληρωμές με κάρτα: Πώς να προετοιμαστείτε;

Δείτε επίσης: Amazon: Οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω Venmo

Προσθέστε περισσότερες λειτουργίες εκτός από τρόπους πληρωμής

Η χρεωστική και η πιστωτική σας κάρτα είναι πιθανότατα τα πρώτα στοιχεία που συνδέετε στο ψηφιακό σας πορτοφόλι. Από εισιτήρια επιβίβασης έως αποδείξεις για τον εμβολιασμό σας, τα ψηφιακά πορτοφόλια μπορούν να σας βοηθήσουν με πολλά περισσότερα από απλές πληρωμές. Είναι ακόμη δυνατό να συνδέσετε την κάρτα ασφάλισης της υγείας σας για εύκολη πρόσβαση.

Κρατήστε λίγα μετρητά στο χέρι

Ακόμα κι αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την κινητή συσκευή σας αντί για πλαστική κάρτα για τις περισσότερες προσωπικές συναλλαγές, εξακολουθεί να είναι λογικό να κρατάτε μερικά χαρτονομίσματα στο πορτοφόλι σας, για παν ενδεχόμενο. Το smartphone σας μπορεί να βραχεί και να σταματήσει να λειτουργεί. Επίσης, δεν έχουν ρυθμιστεί όλα τα καταστήματα ώστε να δέχονται Apple Pay ή Google Wallet. Ορισμένοι λιανοπωλητές προσφέρουν ακόμη και μια μικρή έκπτωση σε πελάτες που πληρώνουν με μετρητά.

Πηγή: wired.com