Η νέα λειτουργία Live Q&A του YouTube μετατρέπει τον κλασσικό καταιγισμό ερωτήσεων που υποβάλλονται στο live chat σε μια οργανωμένη, εύκολη στη διαχείριση λίστα.

Δείτε επίσης: Το YouTube για Android ενημερώθηκε με homescreen widgets

Χθες, το YouTube παρουσίασε μια νέα λειτουργία που καθιστά απλούστερο για τους συντελεστές live stream να δέχονται ερωτήσεις από τους θεατές τους.

Δείτε επίσης: YouTube Music νέος σχεδιασμός: Τα playlists θα ξεχωρίζουν στο home tab

Η νέα λειτουργία Live Q&A του YouTube έχει ως στόχο να διευκολύνει τους streamers να απαντούν σε ερωτήσεις, αφαιρώντας μέρος της ταλαιπωρίας και επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στην απάντηση των ερωτήσεων με τη σειρά που τις λαμβάνουν.

Αυτό το χρήσιμο βίντεο θα σας δείξει πώς λειτουργεί η λειτουργία Live Q&A του YouTube:

Για τον streamer, μπορεί να ενεργοποιηθεί ένα Q&A session και στη συνέχεια το live chat αντικαθίσταται με μια λίστα ερωτήσεων που οργανώνονται χρονολογικά. Στη συνέχεια, μια ερώτηση μπορεί να επιλεγεί και να επισημανθεί, ώστε οι θεατές να γνωρίζουν ποια ερώτηση απαντά ο streamer. Το σύστημα εποπτείας είναι το ίδιο όπως και για το live chat, επομένως οι αποκλεισμένες λέξεις, το hold για review και η αναφορά μηνυμάτων συνεχίζουν να λειτουργούν όπως αναμένεται.

Δείτε επίσης: Τα YouTube Shorts είναι πλέον διαθέσιμα για παρακολούθηση στην τηλεόραση

Το YouTube δεν ήθελε να εξαφανίζονται αυτόματα οι ερωτήσεις που υποβάλλονται σε παλαιότερα βίντεο, οπότε αποφάσισε ότι 200 ήταν το όριο. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει πρόβλημα για κανάλια με πολλές προβολές. Ως αποτέλεσμα, το YouTube ενδέχεται να χρειαστεί να τροποποιήσει ελαφρώς τη λειτουργία, ώστε ορισμένες ερωτήσεις να μπορούν να επισημανθούν ότι παραμένουν ορατές ανεξάρτητα από το πόσο παλιό είναι το βίντεο.

Τα Q&A είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επικοινωνήσετε με το κοινό σας και να οικοδομήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε τη ζωντανή μετάδοση, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά – να έχετε διαλέξει έναν πιασάρικο τίτλο, να έχετε προετοιμαστεί για τις συνήθεις ερωτήσεις κλπ. Προετοιμαστείτε για να είστε σίγουροι ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τα Q&A sessions στο YouTube Live!

Πηγή πληροφοριών: pcmag.com