Το WhatsApp ενημέρωσε την ευρωπαϊκή πολιτική απορρήτου του για να δημιουργήσει νέες αναμενόμενες δυνατότητες.

Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν νέα μέρη της πολιτικής απορρήτου (Privacy Policy) που αφορούν νέες ενημερώσεις, όπως η υπηρεσία Communities, λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασης με φορητές συσκευές (wearables), όπως τα γυαλιά Ray-Ban της εταιρείας Facebook και τα avatars.

Μια προηγούμενη ενημέρωση της πολιτικής απορρήτου του WhatsApp ήταν απίστευτα αμφιλεγόμενη με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε ορισμένες αναφορές ότι το WhatsApp παρείχε προσωπικές πληροφορίες των χρηστών της, στη μητρική εταιρεία Meta. Η κατακραυγή ήταν αρκετά μεγάλη, με αποτέλεσμα να κάνει την εφαρμογή να αναγκαστεί να καθυστερήσει την κυκλοφορία του για κάποιους μήνες, στις αρχές του 2021.

WhatsApp: Ενημερώνει το Privacy Policy, ετοιμάζει νέες λειτουργίες

Δείτε επίσης: WhatsApp, Signal και Threema ευάλωτα στο απόρρητο των location data

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κατακραυγής για την προηγούμενη ενημέρωση πολιτικής απορρήτου, το WhatsApp επέμενε ότι αυτές οι ιστορίες ήταν παραπλανητικές και ότι δεν θα παρείχε προσωπικά δεδομένα χρηστών στην μητρική εταιρεία Meta σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι απέτυχε να κοινοποιήσει σωστά τις λεπτομέρειες της πολιτικής στους χρήστες για να τους ενημερώσει, οπότε ήταν λογικό που υπήρξε τόση κατακραυγή.

Η εταιρεία είπε αυτή τη φορά ότι οι ενημερώσεις πολιτικής απορρήτου είχαν σκοπό μόνο να δημιουργήσουν περαιτέρω χώρο για τις νέες επερχόμενες δυνατότητες της εφαρμογής και δεν θα οδηγούσαν σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας μηνυμάτων.

WhatsApp: Ενημερώνει το Privacy Policy, ετοιμάζει νέες λειτουργίες

«Ανυπομονούμε να φέρουμε νέες δυνατότητες στην εφαρμογή φέτος και δίνουμε στους ανθρώπους στην ευρωπαϊκή περιοχή περισσότερες πληροφορίες, ενημερώνοντάς τους σχετικά με το πώς λειτουργούν αυτές οι δυνατότητες για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του WhatsApp.

Δείτε επίσης: WhatsApp Call Link: Πώς να το χρησιμοποιήσετε σε Android και iOS;

«Αυτές οι δυνατότητες δεν αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε στην υπηρεσία WhatsApp, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο προστατεύουμε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία, όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο».

Πηγή: independent.co.uk