Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Google Chrome είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε ήδη άλλα προϊόντα της Google.

Δείτε επίσης: Samsung Internet 19: Είναι διαθέσιμο και λειτουργεί με το Chrome

Για πολλούς χρήστες του Chrome, το να έχουν δεκάδες ανοιχτές καρτέλες είναι μια πραγματικότητα που μπορεί να είναι κάπως ενοχλητική για να την αντιμετωπίσουν μερικές φορές. Η ομάδα ανάπτυξης του Chromium εισήγαγε τις αποθηκευμένες ομάδες καρτελών ως έναν τρόπο αποτελεσματικότερης οργάνωσης των καρτελών. Μετά την ενημέρωση των αποθηκευμένων ομάδων καρτελών, εμφανίστηκαν στη γραμμή σελιδοδεικτών, ώστε οι χρήστες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε αυτές. Αν και το πρόγραμμα αυτό ήταν πολύ χρήσιμο, είχε ένα σημαντικό ελάττωμα. Ευτυχώς, μια νέα αλλαγή συγχωνεύτηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και φαίνεται να έχει διορθώσει το πρόβλημα στο Chrome Canary.

Αν είστε κάποιος που τείνει να έχει πολλές καρτέλες ανοιχτές ταυτόχρονα, η λειτουργία ομάδων καρτελών του Chrome είναι σωτήρια. Σας επιτρέπει να επισημάνετε και να κωδικοποιήσετε με χρώμα τις καρτέλες σας, ώστε να είναι εύκολη η αναγνώρισή τους, γεγονός που καθιστά την εύρεση αυτής που ψάχνετε παιχνιδάκι. Οι ομάδες καρτελών είναι επίσης χρήσιμες αν θέλετε να διατηρήσετε τις καρτέλες σας οργανωμένες – μπορείτε να τις συμπτύξετε σε μια ενιαία καρτέλα μέχρι να τις χρειαστείτε, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της ακαταστασίας και διευκολύνει την εύρεση αυτού που ψάχνετε.

Το πρόβλημα με τις αποθηκευμένες ομάδες καρτελών στη γραμμή σελιδοδεικτών είναι ότι θα εξαφανίζονταν όταν κάνετε επανεκκίνηση ή ενημέρωση του προγράμματος περιήγησης, γεγονός που αναιρεί τον σκοπό της αποθήκευσης καρτελών για αργότερα.

Δείτε ακόμα: Chrome: Σταματά σύντομα η υποστήριξη για Windows 7 και 8.1

Για να το διορθώσουν αυτό, οι προγραμματιστές δημιούργησαν μια γέφυρα συγχρονισμού που αποθηκεύει τις ομάδες καρτελών σε τοπικό αποθηκευτικό χώρο. Αυτό επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτές ακόμη και αν χρειαστεί να γίνει επανεκκίνηση του Chrome.

Ένας Redditor που παρακολουθεί τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον Chrome ανέλαβε τη δέσμευση. Ενώ οι αποθηκευμένες ομάδες καρτελών ενδέχεται να εμφανίζονται με διαφορετική σειρά κατά την εκ νέου επίσκεψη, αυτό δεν επηρεάζει τη λειτουργία της επέκτασης. Ευτυχώς, φαίνεται ότι η ομάδα του Chromium έχει ήδη αντιμετωπίσει αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δείτε επίσης: Υπάρχουν κακόβουλες επεκτάσεις στον Chrome με 1 εκατ. εγκαταστάσεις

Η νέα λειτουργία πρόκειται να εμφανιστεί στην έκδοση 110 του προγράμματος περιήγησης, αλλά είναι πιθανό η ομάδα να την κυκλοφορήσει νωρίτερα στις εκδόσεις 108 ή 109. Με αυτή την ενημέρωση, οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν ομάδες καρτελών και να έχουν πρόσβαση σε αυτές σε πολλαπλές περιόδους περιήγησης. Για να το δοκιμάσετε μόνοι σας, ανοίξτε το chrome://flags και ενεργοποιήστε το #tab-groups-save.