Σε συνέντευξή του, το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, εξήγησε ότι η Microsoft αναγκάστηκε να “απομακρυνθεί” από τα σχέδιά της για ένα Game Pass streaming box νωρίτερα μέσα στην χρονιά, επειδή η εταιρεία δεν μπορούσε να διαθέσει τη συσκευή στην επιθυμητή τιμή των 99-129 δολαρίων.

Δείτε επίσης: Η Microsoft επιβεβαιώνει το νέο πλάνο Xbox Game Pass Friends & Family

Στο τελευταίο επεισόδιο του podcast Decoder του The Verge, ο Spencer δήλωσε ότι η “κονσόλα που φτιάξαμε και έχει δει και ο κόσμος” ήταν πολύ δαπανηρή για αυτό που προσέφερε.

Η Microsoft δεν είχε δημοσιεύσει πληροφορίες σχετικά με αυτή την έκδοση του streaming box, που ονομάζεται Keystone, η οποία είναι μια αυτόνομη συσκευή που χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο user interface με του Xbox. Αυτό προκάλεσε αναστάτωση στον κόσμο τον περασμένο μήνα, όταν μια φωτογραφία από το γραφείο του προέδρου της Microsoft έδειχνε στο βάθος ένα πρωτότυπο της συσκευής.

Δείτε επίσης: Xbox update: Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει

“Μερικοί από εμάς πήραμε [αυτή την έκδοση] στο σπίτι και δούλεψε… πραγματικά, πραγματικά καλά”, πρόσθεσε ο Spencer. “[Αλλά] όταν κατασκευάζεις νέα προϊόντα, πρέπει να εξυπηρετούνται τρεις βασικές συνθήκες: να έχεις το σωστό σχεδιασμό, σωστό user interface και να είναι μια σωστή πρόταση για τον πελάτη. Και η πρόταση για τον πελάτη περιλαμβάνει και την τιμή, και νομίζω ότι όλοι ξέραμε ότι ήμασταν λίγο εκτός πραγματικότητας ως προς την τιμή.

Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημη τιμή για το προϊόν, αλλά έχει δώσει ένα γενικό εύρος τιμών. Σε μια συνέντευξη, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την τιμολόγηση στην οποία στόχευε η Microsoft, ο Spencer δήλωσε: “Νομίζω ότι πρέπει να είναι 129, 99 δολάρια, κάπου εκεί για να έχει νόημα”.

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η Microsoft δήλωσε ότι “θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε μια νέα προσέγγιση” για ένα Xbox streaming box. Ωστόσο, σε πρόσφατη συνομιλία του με τη Wall Street Journal, ο Spencer δήλωσε ότι οποιαδήποτε τέτοια συσκευή από τη Microsoft θα πάρει χρόνια για να δημιουργηθεί.

Δείτε επίσης: Phil Spencer: Το Xbox δεν θα μπορεί να αποφεύγει τις αυξήσεις των τιμών για πάντα

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Xbox. Σε αυτό το διάστημα, η κονσόλα έχει περάσει από διάφορα στάδια. Σήμερα, το Xbox είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες παιχνιδιών στον κόσμο, με πιστούς οπαδούς που εκτείνονται σε όλο τον κόσμο.

Πηγή πληροφοριών: eurogamer.net