Παρόλο που το Netflix, δεν το εγκρίνει, η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης εξακολουθεί να επιτρέπεται – τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, οι άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν πολλαπλά προφίλ κάτω από έναν λογαριασμό. Για τους ανθρώπους που θέλουν να παρακολουθούν ποιος χρησιμοποιεί το λογαριασμό τους και ποιες συσκευές χρησιμοποιούν, το Netflix λανσάρει τη λειτουργία Manage Access and Devices.

Δείτε επίσης: Το νέο πακέτο με διαφημίσεις του Netflix δεν είναι συμβατό με όλες τις συσκευές

Δείτε επίσης: Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κρυφό μενού του Netflix

Παρόλο που το Netflix διαθέτει μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν εύκολα το προφίλ τους σε έναν νέο λογαριασμό, κάποιοι άνθρωποι παραμένουν προσκολλημένοι στον παλιό τους λογαριασμό. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, ειδικά αν το άτομο είναι ανεπιθύμητος επισκέπτης στο σπίτι σας.

Ας πούμε ότι θέλετε να ξεφορτωθείτε έναν πρώην ή έναν ενοχλητικό φίλο από τον λογαριασμό σας. Το να πρέπει να διαγράψετε το λογαριασμό σας και να ξεκινήσετε από την αρχή, μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικό.

Το Netflix εισάγει μια νέα Manage Access and Devices για να δώσει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με το ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό τους και ποιες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιούν.

Η είδηση μας έρχεται από μια ανάρτηση στο blog του Netflix. Η σύντομη και γλυκιά ανάρτηση αναφέρει την περίοδο των Χριστουγεννιάτικω διακοπών ως καλή χρονική στιγμή για αυτή τη νέα προσθήκη. Πολλοί άνθρωποι θα ταξιδέψουν για τις γιορτές, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Δείτε επίσης: Netflix: Ένα παιχνίδι Stranger Things VR θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2023

Σε αυτό το σημείο έρχεται στο παιχνίδι η λειτουργία Manage Access and Devices του Netflix. Όταν αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας, θα δείτε ένα νέο κουμπί. Πατώντας το εν λόγω κουμπί, θα εμφανιστεί μια σελίδα με τις πιο πρόσφατες συσκευές με τις οποίες χρησιμοποιήσατε τον λογαριασμό σας στο Netflix.

Σε αυτή τη σελίδα εμφανίζονται πολλές πληροφορίες, αν και μπορεί να μη φαίνεται έτσι με την πρώτη ματιά. Για παράδειγμα, θα εμφανιστεί το όνομα της συσκευής που χρησιμοποιήσατε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Netflix. Επιπλέον, θα μπορείτε να δείτε ποιανού το προφίλ χρησιμοποιήθηκε και πότε έγινε αυτό.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω screenshot, κάτω από αυτό θα βρείτε την ημερομηνία, την ώρα και την τοποθεσία όπου έγινε η πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Παρόλο που δεν πρόκειται για ακριβή εντοπισμένη τοποθεσία, θα σας δώσει μια γενική ιδέα για το πού έγινε η τελευταία σύνδεση.

Τέλος, θα μπορείτε να δείτε τη διεύθυνση IP του χρήστη που είδε το περιεχόμενο. Εάν παρατηρήσετε μια συσκευή που δεν αναγνωρίζετε συνδεδεμένη στο λογαριασμό σας, μπορείτε να ερευνήσετε την διευθύνση IP για να μάθετε περισσότερα. Επίσης, εάν όντως συνδεθείτε προσωρινά σε μια τοποθεσία και ξεχάσετε να αποσυνδεθείτε, θα μπορείτε να δείτε αν κάποιος μπήκε και είχε πρόσβαση στον λογαριασμό σας ερήμην σας.

Εάν ένα ανεπιθύμητο άτομο αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας, μπορείτε να το απομακρύνετε αμέσως, διώχνοντάς το. Για να το κάνετε αυτό, βρείτε το κουμπί αποσύνδεσης που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο όνομα της συσκευής στη σελίδα Manage Access and Devices.

Μπορείτε να δείτε αυτή τη λειτουργία στις ρυθμίσεις σας τώρα. Αν δεν το βλέπετε, ενημερώστε την εφαρμόγη σας στην τελευταία έκδοση.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com