Η Hyundai παρουσίασε το IONIQ6 νωρίτερα φέτος, θέτοντας νέα πρότυπα στον σχεδιασμό των EV. Με τις κομψές αεροδυναμικές γραμμές του και την αποτελεσματική χρήση της ενέργειας, το IONIQ6 είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει τα βλέμματα. Το δεύτερο αποκλειστικό ηλεκτρικό όχημα (EV) της νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας λαμβάνει μεγάλη προσοχή, καθώς εξαντλήθηκε μέσα σε 24 ώρες μετά την κυκλοφορία του.

Δείτε επίσης: Hyundai ioniq 6 EV: Το νέο ηλεκτρικό sedan της

Η Hyundai δημιούργησε τη σειρά IONIQ για να συνδυάσει το “ION” και το “unique”, αποτίοντας φόρο τιμής στην αφοσίωση της εταιρείας στην ηλεκτρική κινητικότητα. Οι Αμερικανοί οδηγοί ανταποκρίθηκαν καλά στο Hyundai IONIQ5, με αυτό να αποτελεί πάνω από το 3% των πωλήσεων EV YTD. Μόνο τα μοντέλα Tesla, το Mustang Mach-E της Ford και το Chevy BOLT EV/EUV πωλούν περισσότερα αυτή τη στιγμή.

Το IONIQ6 θα χρησιμοποιεί τη νέα 800V Electric Global Modular Platform (E-GMP) της Hyundai, η οποία είναι η ίδια που χρησιμοποιείται για το δημοφιλές IONIQ5. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάνει σημαντικές αλλαγές στο IONIQ6, διασφαλίζοντας ότι το δεύτερο αποκλειστικό EV της θα ανταποκρίνεται στα πρότυπα της εταιρείας.

Το νέο ηλεκτρικό “streamliner” της Hyundai θα είναι πιο αποδοτικό από οποιοδήποτε άλλο EV στην αγορά σύμφωνα με το WLTP, με εκτιμώμενη κατανάλωση ενέργειας μικρότερη από 14kWh/100km.

Το IONIQ6 της Hyundai έχει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία από τους προκατόχους του, καθώς μπορεί να διανύσει 610 χλμ. με μία μόνο φόρτιση με την μπαταρία μεγάλης εμβέλειας 77,4 kWh.

Δείτε ακόμα: Apple CarKey: Ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου για Hyundai και BYD μοντέλα;

Το IONIQ6 δείχνει σπορ και πολυτελές, με σχεδίαση που μοιάζει με διασταύρωση Porsche και Audi TT. Μέσα σε 24 ώρες από την κυκλοφορία του, το IONIQ6 EV της πρώτης έκδοσης εξαντλήθηκε – αποδεικνύοντας την υψηλή ζήτησή του.

Το ηλεκτρικό όχημα IONIQ6 εξαντλήθηκε μέσα σε 24 ώρες από την κυκλοφορία του στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Νορβηγία και την Ολανδία, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Hyundai.

Η Hyundai κυκλοφόρησε αποκλειστικά 2.500 μοντέλα IONIQ6, με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Μαύρο ματ φινίρισμα
  • Τροχούς 20 ιντσών
  • Αποκλειστικά πατάκια δαπέδου ECONYL πρώτης έκδοσης
  • Exclusive leather options (inspired by Hyundai’s Prophecy EV concept)
  • Μαύρα έμβλημα “H” αλουμινίου στις μπροστινές και πίσω πόρτες του χώρου αποσκευών
Δείτε επίσης: Hyundai: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων για νέα εργοστάσια EV και ανάπτυξη τεχνολογιών στις ΗΠΑ

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι οι πελάτες που δεν μπόρεσαν να προπαραγγείλουν την πρώτη έκδοση του IONIQ6 θα λάβουν προσφορά από τον αντιπρόσωπό τους. Μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2023, όσοι είχαν την τύχη να αποκτήσουν ένα μοντέλο EV θα το παραλάβουν τελικά.

Το λανσάρισμα του Hyundai IONIQ6 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2022 και θα συνεχιστεί μέχρι το 2023.