Λίγους μήνες αφότου το Discord ανακοίνωσε την ενσωμάτωσή του στο Xbox, η Microsoft κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση Xbox για τον Νοέμβριο, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται σε ένα φωνητικό κανάλι Discord μέσω της κονσόλας τους.

Δείτε επίσης: Phil Spencer: Το Xbox δεν θα μπορεί να αποφεύγει τις αυξήσεις των τιμών για πάντα

Η νέα λειτουργία είναι μια σπουδαία προσθήκη για τους κατόχους Xbox, καθώς τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν το Discord Voice Chat απευθείας στο Xbox Series X/S ή Xbox One. Στο παρελθόν, οι χρήστες έπρεπε να μεταφέρουν τη φωνητική κλήση από την εφαρμογή (desktop ή mobile) στην Xbox κονσόλα τους, αλλά με αυτή τη νέα ενημέρωση, αυτό το επιπλέον βήμα δεν είναι πλέον απαραίτητο.

Δείτε επίσης: Microsoft: Το Xbox streaming box δεν θα κυκλοφορήσει επειδή είναι μεγάλο το κόστος

Για να χρησιμοποιήσετε την νέα λειτουργία, ανοίξτε τον οδηγό και μετακινηθείτε στην ενότητα Parties & chats. Στη συνέχεια, επιλέξτε Discord και μετακινηθείτε στους διαθέσιμους servers σας μέχρι να βρείτε ένα φωνητικό κανάλι στο οποίο θέλετε να συμμετάσχετε. Θα δείτε μια προεπισκόπηση τυχόν φίλων που μπορεί να βρίσκονται ήδη σε αυτόν τον server και το φωνητικό κανάλι, πριν ενταχθείτε και εσείς.

Επίσης με την νέα ενημέρωση εισήχθη και η καταστολή θορύβου στο Discord Voice, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία για να αποκλείσετε τους θορύβους του περιβάλλοντος που μπορεί να εμποδίσουν τη φωνητική σας κλήση Discord, όπως το γαύγισμα ενός σκύλου ή το να πληκτρολογείτε μακριά από το πληκτρολόγιο. Ωστόσο, η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στις κονσόλες Xbox Series X/S.

Σήμερα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η νέα ενημερωμένη έκδοση του Xbox για τον Νοέμβριο θα περιλαμβάνει και μια βελτιωμένη εφαρμογή Captures. Με την εφαρμογή Captures, οι χρήστες θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στην αναπαραγωγή, την επεξεργασία και τη διαχείριση του παιχνιδιού. Επίσης, θα μπορείτε να κάνετε live stream με το Twitch, το Lightstream και το Streamlabs Studio από την κονσόλα Xbox σας.

Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη δωρεάν στις κονσόλες Xbox.

Πηγή πληροφοριών: news.xbox.com