Στο Microsoft Word, μπορείτε να προσθέσετε ιδιότητες σε ένα έγγραφο, ώστε να εμφανίζονται διάφορες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Αυτό όχι μόνο βοηθά τον αναγνώστη να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται το έγγραφο, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι το έγγραφο είναι σωστά καταλογογραφημένο και μπορεί να βρεθεί εύκολα ξανά.

Η προσθήκη ιδιοτήτων εγγράφου σε μια κεφαλίδα(header) ή ένα υποσέλιδο(footer) στο Microsoft Word είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το έγγραφό σας. Χρησιμοποιήστε τις περιοχές κεφαλίδας και υποσέλιδου ενός εγγράφου του Microsoft Word για να προσθέσετε σημαντικές πληροφορίες, όπως το όνομα του συγγραφέα, τη διεύθυνση της εταιρείας, τον τίτλο και άλλα.

Microsoft Word: Πώς προσθέτετε ιδιότητες σε Header και Footer;

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να προσθέσετε ιδιότητες εγγράφων στο Microsoft Word, τόσο κοινές όσο και λιγότερο κοινές. Μπορείτε να συμπεριλάβετε ό,τι σας είναι πιο χρήσιμο στην κεφαλίδα ή στο υποσέλιδο του αρχείου εγγράφου σας.

Για να προσθέσετε περισσότερες λεπτομέρειες σε μια υπάρχουσα κεφαλίδα ή υποσέλιδο, απλά κάντε διπλό κλικ μέσα στην κεφαλίδα ή το υποσέλιδο και τοποθετήστε τον κέρσορα στο σημείο που θέλετε το νέο στοιχείο.

Δείτε επίσης: Το Microsoft Word έχει τώρα σκοτεινή λειτουργία στο Web

Εάν μια κεφαλίδα ή ένα υποσέλιδο δεν υπάρχει ακόμη, κάνοντας διπλό κλικ σε ένα από τα καθορισμένα σημεία θα μπορείτε να τα επεξεργαστείτε.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο αναπτυσσόμενο μενού Document Info, μεταβείτε στην καρτέλα Header & Footer. Από εκεί, θα δείτε μια χούφτα επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

Για να δείτε άλλες επιλογές, μετακινήστε τον κέρσορα στην επιλογή Document Property στο αναδυόμενο μενού.

Για να προσθέσετε μια από τις επιλογές στο έγγραφό σας, επιλέξτε αυτό που θέλετε από τη βιβλιοθήκη και θα εμφανιστεί αυτόματα στην κεφαλίδα ή στο υποσέλιδο.

Εάν επιλέξετε μια ιδιότητα εγγράφου που είναι κενή, στη θέση της θα εμφανιστεί το όνομα της ιδιότητας. Μπορείτε να προσθέσετε τις λεπτομέρειες στο πλαίσιο και θα αποθηκευτεί ως μία από τις ιδιότητες του εγγράφου.

Μπορείτε επίσης να ολοκληρώσετε την προετοιμασία άλλων ιδιοτήτων στο Microsoft Word, ώστε να είναι έτοιμες για χρήση. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε File > Info και θα εντοπίσετε τις ιδιότητες του εγγράφου στη δεξιά πλευρά του Microsoft Word

.

Δείτε επίσης: Microsoft Word: Πώς να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης ένα έγγραφο;

Αν χρειαστεί, κάντε κλικ στην επιλογή “Show All Properties” στο κάτω μέρος για να αποκαλύψετε περισσότερες.

Αφού εισαγάγετε πληροφορίες όπως τίτλο, tags, status ή θέμα, αυτές οι λεπτομέρειες αποθηκεύονται και εμφανίζονται αυτόματα στην κεφαλίδα ή το υποσέλιδο την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη ιδιότητα ενώ επεξεργάζεστε κάποιο έγγραφο στο στο Microsoft Word.

Αν δεν βλέπετε την ιδιότητα που θέλετε στο αναπτυσσόμενο μενού Document Property, μπορείτε να περιηγηθείτε και να επιλέξετε άλλες ιδιότητες.

Στην καρτέλα Header & Footer, επιλέξτε “Field” από το αναπτυσσόμενο μενού Document Info.

Το πλαίσιο Field εμφανίζει μια λίστα με Field Names. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναπτυσσόμενη λίστα Categories στο επάνω μέρος για να φιλτράρετε αυτά τα Field Names. Θα βρείτε κατηγορίες όπως Date and Time, Index and Tables, User Information κ.λπ.

Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο Field, συμπεριλαμβανομένων των διαθέσιμων ιδιοτήτων και ρυθμίσεων. Ορισμένα fields έχουν τη δυνατότητα μορφοποίησης. Για fields όπως τα date, name, initials, και τους τύπους numbering, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μια μορφή.

Αφού επιλέξετε το field που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι είναι επισημασμένο και κάντε κλικ στο “OK” Στη συνέχεια, θα το παρατηρήσετε στην κεφαλίδα ή το υποσέλιδο.

Οι ενότητες κεφαλίδα και υποσέλιδο είναι ιδανικές για να συμπεριλάβετε στο έγγραφο του Word πρόσθετα στοιχεία που δεν αφορούν απαραίτητα το κύριο σώμα.

Την επόμενη φορά που θα επεξεργαστείτε ένα έγγραφο στο Microsoft Word, να έχετε κατά νου αυτές τις ιδιότητες για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Πηγή: howtogeek.com