Την Πέμπτη, πολλοί υπάλληλοι του Twitter παραιτήθηκαν αφού ο Elon Musk τους είπε ότι θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να εργαστούν σε ένα “hardcore” περιβάλλον. Λέγεται ότι οι παραιτήσεις στο Twitter είναι μαζικές, αν και ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός.

Σύμφωνα με το CNBC, πριν από την προθεσμία των 5 μ.μ. που ανακοίνωσε ο Musk την Τετάρτη, πολλοί υπάλληλοι άρχισαν να αποχαιρετούν τους συναδέλφους τους μέσω μηνυμάτων στο Slack.

Στάλθηκαν πολλά emojis χαιρετισμού (τύπου “ευχαριστώ για την υπηρεσία σας”) και αποχαιρετιστήρια μηνύματα.

Τρεις υπάλληλοι του Twitter που μίλησαν στο CNBC, ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για το φόβο αντιποίνων σε επαγγελματικό κομμάτι. Και οι τρεις σχεδίαζαν να παραιτηθούν την Πέμπτη, αν και δεν είναι σαφές πόσοι υπάλληλοι παραιτήθηκαν συνολικά.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk στο προσωπικό του Twitter: Τέλος η εξ αποστάσεως εργασία

The train has started in #social-watercooler”, είπε ένας υπάλληλος, αναφερόμενος σε ένα Slack room Twitter που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι του Twitter τις τελευταίες εβδομάδες για να ενημερώσουν τους άλλους για την επικείμενη αποχώρησή τους.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς όλους τους υπαλλήλους την Τετάρτη, ο Elon Musk τους είπε ότι αν θέλουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πολλές ώρες εργασίας, σε υψηλή ένταση. Είπε ότι είχαν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για να αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι γι’ αυτό.

Twitter: Μαζικές παραιτήσεις λόγω των απαιτήσεων του Elon Musk

Την Πέμπτη, ο Musk έστειλε άλλο ένα email, συνέχεια του προηγούμενου, δηλώνοντας ότι οι διευθυντές πρέπει να συναντώνται με τους υπαλλήλους αυτοπροσώπως εβδομαδιαίως ή τουλάχιστον μηνιαίως. Συνέχισε λέγοντας ότι αυτοί οι ίδιοι διευθυντές θα μπορούσαν να απολυθούν αν επιτρέψουν την εξ αποστάσεως εργασία σε υπαλλήλους που δεν φαίνονται “άριστοι” ή “εξαιρετικοί” με βάση την κρίση του.

Σύμφωνα με έναν μηχανικό του Twitter που γνωρίζει την κατάσταση, ο Musk φαίνεται πως ζήτησε από ορισμένους κορυφαίους μηχανικούς που ήθελαν να παραιτηθούν, να το ξανασκεφτούν.

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Elon Musk απολύει υπαλλήλους που του ασκούν κριτική

Το πρόσφατο κύμα παραιτήσεων που υπέστη το Twitter έρχεται να προστεθεί στον ήδη μεγάλο αριθμό απολύσεων και οικειοθελών αποχωρήσεων από την εταιρεία. Το Twitter είναι πλέον πολύ “μικρότερο” σε σχέση με πριν, τότε που δεν είχε αναλάβει τα ηνία ο Elon Musk. Ο δισεκατομμυριούχους έγινε επίσημα ιδιοκτήτης της πλατφόρμας στα τέλη του περασμένου μήνα.

Οι παραιτήσεις είναι έντονες σε ορισμένα από τα κρίσιμα μηχανολογικά τμήματα

της εταιρείας, δήλωσε ένας μηχανικός.

Ολόκληρες ομάδες που εκπροσωπούν υποδομές ζωτικής σημασίας αποχωρούν οικειοθελώς από την εταιρεία, αφήνοντας την εταιρεία σε σοβαρό κίνδυνο”, είπε ένας μηχανικός στο CNBC.

Οι αναχωρήσεις περιλαμβάνουν πολλούς μηχανικούς που είναι υπεύθυνοι για την επιδιόρθωση σφαλμάτων και την πρόληψη διακοπών λειτουργίας. Αυτή η κατάσταση εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη σταθερότητα της πλατφόρμας εν μέσω απώλειας εργαζομένων.

Ο μηχανικός σημείωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που εγκατέλειπαν το Twitter το έκαναν επειδή δεν αισθάνονταν πλέον την ανάγκη να παραμείνουν, και γνώριζε μόνο δύο εξαιρέσεις- ένα άτομο που παρέμεινε επειδή η βίζα του για τις ΗΠΑ χρηματοδοτούνταν από την εταιρεία.

Είμαστε εξειδικευμένοι επαγγελματίες με πολλές επιλογές, οπότε ο Elon δεν μας έδωσε λόγους να μείνουμε αλλά πολλούς λόγους για να φύγουμε”, είπε ακόμα.

Twitter: Μαζικές παραιτήσεις λόγω των απαιτήσεων του Elon Musk

Η Esther Crawford που εργάζεται στα early-stage προϊόντα στο Twitter έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα σε όλους εκείνους που αποχωρούν από την εταιρεία.

Σε όλους τους Tweeps που αποφάσισαν να κάνουν τη σημερινή μέρα την τελευταία τους μέρα: ευχαριστώ που ήσασταν απίστευτοι συνεργάτες στα πάνω και στα κάτω“, έγραψε στο Twitter. “Ανυπομονώ να δω τι θα κάνετε στη συνέχεια“.

Δείτε επίσης: Twitter: Μπορεί σύντομα να φέρει end-to-end encryption στα DM

Σύμφωνα με ένα email που μοιράστηκε με το CNBC ένας υπάλληλος που έφυγε από την εταιρεία, το Twitter θα κλείσει όλα τα γραφεία μέχρι τη Δευτέρα.

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τότε που ο Elon Musk έγινε ιδιοκτήτης του Twitter και έχουν ήδη έρθει τα πάνω κάτω στην εταιρεία. Αρχικά έχασαν τη θέση τους σημαντικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας. Ακολούθησαν απολύσεις που επηρέασαν περίπου το μισό προσωπικό του Twitter και τώρα μαθαίνουμε για μαζικές παραιτήσεις υπαλλήλων που δεν συμφωνούν με το hardcore Twitter που οραματίζεται ο Musk και με τις άλλες απαιτήσεις του. Μένει να δούμε πώς θα συνεχιστεί όλο αυτό και ποιο θα είναι το μέλλον του Twitter.

Πηγή: www.nbcnews.com