Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, πήρε πίσω την “μόνιμη αναστολή” του λογαριασμού του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.

O Elon Musk έκανε μια δημοσκόπηση στο Twitter με την οποία ρωτούσε τους χρήστες αν ήθελαν να επιστρέψει ο Donald Trump στην πλατφόρμα και η πλειονότητα απάντησε θετικά.

Ο λογαριασμός @realDonaldTrump είναι πλέον και πάλι ενεργός, μαζί με όλα τα δεδομένα και τους followers του, όπως ήταν πριν ο Trump λάβει “μόνιμο ban”.

Η πρόσφατη μεταστροφή του Twitter οφείλεται στο ότι το 52% των ερωτηθέντων ψήφισαν υπέρ της επιστροφής του Trump, στη δημοσκόπηση που ξεκίνησε ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk (συνολικά υπήρξαν 15.000.000 ψήφοι).

Δείτε επίσης: Elon Musk στους υπάλληλους: Δεσμευτείτε στο ‘hardcore Twitter’ αλλιώς θα απολυθείτε

Ο κόσμος μίλησε. Ο Trump θα επανέλθει. Φωνή λαού, φωνή θεού“, έγραψε στο Twitter ο Musk.

Η απόφαση άφησε τους χρήστες του Twitter διχασμένoυς. Πολλοί άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση.

Η “μόνιμη” αναστολή δεν είναι τελικά και τόσο μόνιμη

Τον Ιανουάριο του 2021, μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο, το Twitter απέκλεισε τον Donald Trump από την πλατφόρμα του επικαλούμενο ότι τα tweets του θα μπορούσαν να συμβάλουν σε περισσότερη βία στην Αμερική.

Το Twitter παρείχε τότε διάφορες εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αφαιρέσει οριστικά τον Trump από την πλατφόρμα. Συγκεκριμένα είχε πει ότι πήρε αυτή την απόφαση για τους ακόλουθους λόγους:

  • Η δήλωση του προέδρου Trump ότι δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης έγινε δεκτή από αρκετούς υποστηρικτές του ως περαιτέρω επιβεβαίωση ότι οι εκλογές δεν ήταν νόμιμες.
  • Το tweet θα μπορούσε επίσης να ερμηνευτεί ως ενθάρρυνση για όποιον σκεφτόταν να ασκήσει βία στα ορκωμοσία, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν θα ήταν παρών.
  • Ο χαρακτηρισμός “Αμερικανοί Πατριώτες” για κάποιους υποστηρικτές του θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ένδειξη υποστήριξης προς εκείνους που διέπραξαν βίαιες πράξεις στο Καπιτώλιο.
  • Λέγοντας ότι οι οπαδοί του έχουν μια “ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΝΗ για πολύ καιρό στο μέλλον” και ότι “Δεν θα τους φερθούν άδικα ή χωρίς σεβασμό ….”, ο πρόεδρος Trump άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα διευκόλυνε μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας. Αντιθέτως, σχεδίαζε να συνεχίσει να υποστηρίζει όσους πίστευαν ότι κέρδισε δικαιωματικά τις εκλογές.
  • Οι άνθρωποι έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν σχέδια για μελλοντικές ένοπλες διαμαρτυρίες, τόσο εντός όσο και εκτός Twitter. Αυτό περιλαμβάνει μια προτεινόμενη δευτερεύουσα επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 17 Ιανουαρίου 2021
    “, είχε πει τότε το Twitter.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk στο προσωπικό του Twitter: Τέλος η εξ αποστάσεως εργασία

Ο Doanld Trump δεν ενδιαφέρεται πια για το Twitter

Παρά την ενεργοποίηση του λογαριασμού του χάρη στον Elon Musk και τη δημοσκόπησή του, ο Donald Trump δεν δείχνει πρόθυμος να επανέλθει στο Twitter.

Στην ετήσια συνάντηση της ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού το Σαββατοκύριακο, ο Trump απάντησε σε σχετική ερώτηση:

[Ο Elon] έκανε μια δημοσκόπηση και ακούω ότι είναι συντριπτική, πολύ δυνατή“. Ωστόσο, είπε ότι προτιμά τη δική του πλατφόρμα, “Truth Social”, η οποία όπως λέει, τα πηγαίνει “εξαιρετικά καλά” όσον αφορά στο engagement.

Δεν βλέπω κανένα λόγο να επιστρέψω στο Twitter“, απάντησε ο Donald Trump, αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των πολλών bots.

Δείτε επίσης: Celebrities εγκαταλείπουν το Twitter λόγω Elon Musk

Ταυτόχρονα, το Mastodon έχει σημειώσει τεράστια ανάπτυξη, με εκατομμύρια ανθρώπους να μεταναστεύουν στην πλατφόρμα εν μέσω της συνεχιζόμενης δυσαρέσκειας με το Twitter.

Ο Musk είχε πει και στο παρελθόν ότι σκόπευε να επιτρέψει στον Trump να γυρίσει στην πλατφόρμα. Ωστόσο, εάν ο Trump επέστρεφε στο Twitter, η κίνηση θα δημιουργούσε ερωτήματα σχετικά με τη δέσμευσή του στο Truth Social, το οποίο κυκλοφόρησε στο App Store της Apple τον Φεβρουάριο και στο Play Store της Google τον Οκτώβριο. Ο Trump έχει περίπου 4,57 εκατομμύρια followers στο Truth Social.

Η απόφαση για επιστροφή του Donald Trump, έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο αλλαγών στο Twitter από τότε που ο Musk ανέλαβε τον έλεγχο. Σε αυτές τις αλλαγές περιλαμβάνονται οι αλλαγές στην ηγεσία, ένας μεγάλος αριθμός απολύσεων και παραιτήσεων, η εισαγωγή ενός νέου συστήματος επαλήθευσης λογαριασμών επί πληρωμή κλπ. Ο χρόνος θα δείξει πώς θα συνεχιστεί όλο αυτό.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com