Ένα νέο έγγραφο για την εξαγορά Activision Blizzard – Microsoft διέρρευσε μια φήμη για την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του Playstation 6.

Το Playstation 5 σημείωσε τεράστια επιτυχία από την κυκλοφορία του. Τώρα, οι φήμες οργιάζουν σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για το πότε μπορούμε να περιμένουμε να δούμε το Playstation 6. Σύμφωνα με την αναφορά, το Playstation 6 θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ήδη από το 2027.

Το Sony PlayStation 6 ενδέχεται να κυκλοφορήσει ήδη από το 2027 ή το 2028, σύμφωνα με έγγραφα του Competition and Markets Authority του Ηνωμένου Βασιλείου. Το PS5 θα έχει έναν κύκλο ζωής επτά ετών, αν η ημερομηνία κυκλοφορίας του PS6 είναι ακριβής.

Το έγγραφο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της επανεξέτασης από το Competition and Markets Authority του Ηνωμένου Βασιλείου της προτεινόμενης εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft ύψους 68 δισ. δολαρίων. Η Sony έχει εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για τη συμφωνία αυτή.

Η Sony δεν περιμένει την κυκλοφορία Playstation 6 πριν το 2027

Το έγγραφο αναφέρει ότι η Microsoft προσφέρθηκε ευγενικά να συνεχίσει να παρέχει τα παιχνίδια της Activision στο PlayStation μέχρι το 2027. Το PlayStation υποστήριξε ότι αν η SIE δεν κυκλοφορήσει την επόμενη γενιά της κονσόλας PlayStation εν καιρώ, θα έχανε την πρόσβαση στο Call of Duty και άλλους τίτλους της Activision. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τη μεταστροφή των καταναλωτών και τη μείωση της ανταγωνιστικότητας. Αν υποθέσουμε ότι η SIE είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει μια ιστορία επιτυχίας επιπέδου Call of Duty, θα χρειάζονταν χρόνια και δισεκατομμύρια δολάρια για να δημιουργηθεί ένας ανταγωνιστής του επιτυχημένου παιχνιδιού της Activision – κάτι που η EA έμαθε με τον δύσκολο τρόπο με το Battlefield franchise της.

Δείτε επίσης: PlayStation VR2 headset: Αισιόδοξη η Sony – Σχεδιάζει μεγάλη παραγωγή

Για όσους δεν είναι ενήμεροι, η Sony προσπαθεί επί του παρόντος να εμποδίσει τη Microsoft να εξαγοράσει την Activision-Blizzard έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παρόλο που αυτό θα περιλαμβάνει παιχνίδια του Xbox, όπως τα Overwatch, Diablo και World of Warcraft, η Sony ανησυχεί κυρίως για το Call of Duty

, καθώς έχει πολύ μεγαλύτερη βάση οπαδών που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζική αλλαγή κονσόλας.
Η Sony δεν περιμένει την κυκλοφορία Playstation 6 πριν το 2027

Αν αφήσουμε στην άκρη την πιθανότητα η Sony να χάσει πραγματικά την πρόσβαση στο Call of Duty (κάτι που ο Phil Spencer, το αφεντικό του Xbox, αρνήθηκε πρόσφατα πολλές φορές), αυτό που υπονοεί η Sony εδώ είναι ότι το PlayStation 6 δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2027, την ημερομηνία λήξης του COD.

Το PS5, το οποίο αρχικά κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020, θα έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον επτά ετών – και ενδεχομένως και περισσότερο.

“Ημερομηνία κυκλοφορίας το 2028 για το PlayStation 6;” έγραψε στο Twitter ο αναλυτής της βιομηχανίας Piers Harding-Rolls.

Ένα τμήμα αυτού του κειμένου (το οποίο έχει αποσιωπηθεί) αναφέρει πότε η Sony αναμένει την κυκλοφορία του PS6, αν και στη δημόσια έκδοση αυτή η πληροφορία έχει αφαιρεθεί.

Το PS4 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2013, επτά χρόνια πριν από το PS5 – αν και η κονσόλα εξακολουθεί να υποστηρίζεται καλά μέχρι σήμερα.

Δείτε επίσης: Τα Sony Honda EV ενδέχεται να ενσωματώνουν PlayStation 5

Η Microsoft έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να συνεχίσει να κυκλοφορεί το Call of Duty στις πλατφόρμες του PlayStation για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τον περασμένο μήνα, το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί το COD στις πλατφόρμες της Sony “όσο υπάρχει PlayStation εκεί έξω για να το στέλνει”.

Επιπλέον, ο Spencer δήλωσε ότι δεν θα “τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του PlayStation 7” όσον αφορά το Call of Duty.

Πηγή: eurogamer.net