Σύμφωνα με δημοσίευμα από tabloid εφημερίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Apple και συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος, Tim Cook, ενδιαφέρεται να αγοράσει (η εταιρεία) τη Manchester United, μια από τις πιο γνωστές επιτυχημένες ποδοσφαιρικές ομάδες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ομάδα έχει το παρατσούκλι Red Devils, ενώ είναι επίσης γνωστή και ως Man United, Man Utd, Man U και απλά United. Ιδρύθηκε ως Newton Heath LYR Football Club το 1878, αλλά άλλαξε το όνομά της σε Manchester United το 1902. Ο σύλλογος μετακόμισε από το Newton Heath στο σημερινό του στάδιο, Old Trafford, το 1910.

Δείτε επίσης: SUV συγκρούστηκε σε κατάστημα Apple στη Μασαχουσέτη

Η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα Daily Star υποστηρίζει ότι η Apple ενδέχεται να πληρώσει 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά της δημοφιλούς ποδοσφαιρικής ομάδας. Είναι μια από τις σημαντικότερες ομάδες της Premier Leagueκαι και από εκεί έγινε γνωστός και ο David Beckham.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι τωρινοί ιδιοκτήτες, η οικογένεια Glazers, που λέγεται ότι είναι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι, αρχικά ήθελαν 9,9 δισεκατομμύρια δολάρια για την ομάδα, αλλά τώρα αποφάσισαν να την πουλήσουν σε όποιον προσφέρει τα περισσότερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν διάφορες εταιρείες που ενδιαφέρονται για την ομάδα και η Apple είναι μια από αυτές τις εταιρείες που θέλει να συζητήσει για την αγορά της Manchester United.

Ειπώθηκε ακόμα ότι ο Tim Cook θέλει να διερευνήσει τα πιθανά οφέλη που θα έφερνε στην Apple η ιδιοκτησία της Manchester United και λέγεται ότι κανονίζει συναντήσεις με τις τράπεζες που είναι υπεύθυνες για την πώληση.

Δείτε επίσης:

Η Tesla προσθέτει το Apple Music στα οχήματά της

Επιπλέον, η Daily Star αναφέρει ότι η Apple “σκέφτεται” να επενδύσει στην κατασκευή ενός νέου γηπέδου. Το σημερινό γήπεδο της ομάδας, απαιτεί κάποια ανακαίνιση και οι τωρινοί ιδιοκτήτες σκέφτονται αν θα πρέπει να γίνουν επισκευές ή αν θα πρέπει να επιλεγεί ένα εντελώς νέο στάδιο.

Τόσο η Apple όσο και οι ιδιοκτήτες της Manchester United παρέμειναν σιωπηλοί σχετικά με την κατάσταση και η Daily Star δεν δίνει καμία σαφή ένδειξη για το πού βρήκε τις πληροφορίες τους.

Γι’ αυτό το λόγο, πολλοί είναι δύσπιστοι σχετικά με αυτή την έκθεση, αφού δεν αναφέρεται ξεκάθαρα η πηγή.

Οι περισσότεροι από τους σκεπτικιστές αναρωτιούνται αν έχει λογική να εξαγοράσει η Apple την Manchester United.

Δείτε επίσης: Η Apple εγκαινιάζει τον νεοσχεδιασμένο ιστότοπο iCloud.com

Η είδηση ​​κυκλοφόρησε λίγο αφότου ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανακοίνωσε ότι αποχώρησε από τον ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή του MacRumors που γνωρίζει την κατάσταση, η Apple δεν σχεδιάζει να αγοράσει τον δημοφιλή ποδοσφαιρικό σύλλογο. Αν και είναι αλήθεια ότι το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να “διερευνήσει στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις“, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης του συλλόγου, τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο.