Χθες συνελήφθησαν δεκατέσσερις χάκερ επειδή εισέβαλαν σε 115 κυβερνητικούς ιστότοπους (govt sites) και τους κατέκλυσαν με διαφημιστικά banners για gambling (διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια).

Δείτε επίσης: Docker Hub: Πλήθος κακόβουλων container σε αποθετήρια

Δεκάδες κυβερνητικοί ιστότοποι στην Ταϊλάνδη δέχθηκαν spam με παράνομους ιστότοπους gambling τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το τμήμα καταστολής τεχνολογικού εγκλήματος (TCSD) της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης.

Δείτε επίσης: Η Interpol κατέσχεσε 130 εκατομμύρια από κυβερνοεγκληματίες

Περισσότεροι από 50 ιστότοποι τυχερών παιχνιδιών εντοπίστηκαν σε 115 επίσημους ιστότοπους. Οι διαφημίσεις παρότρυναν κυρίως τους χρήστες να παίξουν τυχερά παιχνίδια σε online κουλοχέρηδες μπακαρά, ποδοσφαιρικά στοιχήματα και παράνομες λοταρίες.

Η αστυνομία πήγε στο σπίτι των χάκερ στην οδό Bang Khun Thian-Chai Thalae στην περιοχή Samae Dam της Μπανγκόκ. Οι χάκερ ομολόγησαν στην αστυνομία ότι είχαν παραβιάσει τα govt sites για να μπορέσουν να δημοσιεύσουν διαφημίσεις gambling (τυχερών παιχνιδιών). Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 12 υπολογιστές και 10 κινητά τηλέφωνα.

Συνελήφθησαν 14 χάκερ για spam σε 115 govt sites με διαφημίσεις gambling

Το TCSD δήλωσε ότι οι διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών συχνά στοχεύουν σε κυβερνητικούς ιστότοπους επειδή φαίνονται αξιόπιστοι στις μηχανές αναζήτησης. Με την ανάρτηση διαφημίσεων τυχερών παιχνιδιών σε τέτοιου είδους ιστότοπους, οι διαφημιστές έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσεγγίσουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται – το οποίο συχνά περιλαμβάνει παιδιά και εφήβους.

Το TCSD ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει τους 50 ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών και θα τους κλείσει σε μια προσπάθεια να μειώσει τον τζόγο στη χώρα.

Δείτε επίσης: Οι χάκερ έχουν επικεντρωθεί στις πετρελαϊκές εταιρείες

Το γεγονός ότι αυτή την στιγμή πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Κύπελλο Μουντιάλ 2022, έχει εντείνει τις προσπάθειες των χάκερ παγκόσμια να προωθήσουν gambling sites.

Πηγή πληροφοριών: thethaiger.com