Καθώς η επιχείρηση φόρτισης της Tesla αρχίζει να αναπτύσσεται, οι τιμές των Supercharger έχουν μειωθεί σε πολλές περιοχές.

Δείτε επίσης: Η beta «Full Self-Driving» της Tesla είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους στις ΗΠΑ

Ένα κορυφαίο πλεονέκτημα της οδήγησης με ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει το φθηνότερο λειτουργικό κόστος σε σύγκριση με τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα – αυτό οφείλεται στις συνήθως χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι τιμές τόσο του φυσικού αερίου όσο και της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν πολύ τον τελευταίο χρόνο, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Αυτό οφείλεται εν μέρει στον πόλεμο στην Ουκρανία και στους περιορισμούς της Ρωσίας όσον αφορά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Είναι πλέον δυνατό να πληρώσετε περισσότερα από 5 ή 10 δολάρια για μια πλήρη φόρτιση σε έναν υπερφορτιστή Tesla.

Αφού οι τιμές αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στους σταθμούς Supercharger, τώρα πολλοί χρεώνονται με 0,50 δολάρια ανά kWh, που μπορεί να στοιχίσει σε κάποιον 30 δολάρια για μια φόρτιση 60 kWh.

Δείτε ακόμα: Έξι σημεία φόρτισης Superchargers της Tesla στην Ελλάδα!

Νωρίτερα φέτος, η Tesla ανακοίνωσε μια σημαντική αύξηση των τιμών των Supercharger στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική

. Ο κύριος λόγος για την αύξηση οφειλόταν στην ενεργειακή κρίση. Αλλά ό,τι ανεβαίνει πρέπει και να κατεβαίνει.

Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί ιδιοκτήτες Tesla σε διάφορες περιοχές ανέφεραν ότι οι τιμές στα τοπικά τους πρατήρια έχουν μειωθεί.

Ενώ οι ιδιοκτήτες Tesla δεν μπορούν να παρακολουθούν τις τιμές των Supercharger σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορούν να ελέγχουν τις τιμές στους τοπικούς σταθμούς μέσω του συστήματος πλοήγησης στο εσωτερικό των οχημάτων τους.

Στην Ευρώπη, ορισμένες μειώσεις τιμών είναι πιο σημαντικές από άλλες, με μείωση των τιμών έως και 0,10 δολάρια ανά kWh.

Δείτε επίσης: Το επόμενο Tesla Gigafactory θα κατασκευαστεί στη Νότια Κορέα;

Οι Tesla Superchargers είναι ένα δίκτυο σταθμών ταχείας φόρτισης που έχει σχεδιαστεί για τα αυτοκίνητα Tesla. Βρίσκονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία. Από το 2020, υπάρχουν πάνω από 20.000 Superchargers παγκοσμίως.