Έχετε συναντήσει ποτέ τον όρο “DM” κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε ένα γραπτό μήνυμα και αναρωτηθήκατε τι σημαίνει. Αν ναι, εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Δείτε επίσης: Twitter: Μπορεί σύντομα να φέρει end-to-end encryption στα DM

Λοιπόν, τι σημαίνει DM; Όταν αναφέρεται στην ψηφιακή επικοινωνία ή σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το DM σημαίνει “Direct Message” (άμεσο μήνυμα). Το άμεσο μήνυμα είναι μια ιδιωτική συνομιλία στην οποία συμμετέχουν μόνο δύο άτομα. Σε σύγκριση με τα σχόλια, τις ενημερώσεις κατάστασης και τις ομαδικές συζητήσεις στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, τα DMs είναι μοναδικά.

Αν ποτέ περιηγηθείτε σε μια δημόσια σελίδα ή ιστοσελίδα του Facebook και δείτε κάποιον να χρησιμοποιεί τον όρο “DM”, σημαίνει ότι θέλει να σας στείλει ένα πιο προσωπικό μήνυμα.

Tο “Slide into DMs” είναι ένα άλλο γνωστό παράδειγμα. Ο όρος αυτός αναφέρεται γενικά σε ένα μη ζητηθέν μήνυμα, είτε μέσω κειμένου είτε μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο εκφράζει με ρομαντικές ή σεξουαλικές προθέσεις. Η φράση “sliding into DMs” χρησιμοποιείται όταν κάποιος επικοινωνεί με ένα άτομο που δεν γνωρίζει, συνήθως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

.

Δείτε ακόμα: Citrix προς admins: Διορθώστε τις κρίσιμες ευπάθειες στα Gateway και ADC

Στις μέρες μας, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο DM για να περιγράψουν ιδιωτικά μηνύματα στις περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, από το Instagram μέχρι το TikTok. Δεν έχει σημασία πώς τα αποκαλεί ο ιστότοπος. Ορισμένες εταιρείες έχουν μετονομάσει τα ιδιωτικά μηνύματα, συμπεριλαμβανομένου του Twitch. Αν και συνήθως αναφέρονται ως DMs ή Direct Messages, τα ιδιωτικά μηνύματα στον ιστότοπο ζωντανής ροής του Twitch ονομάζονται επίσημα Whispers.

Ο όρος DM ή Direct Message (Άμεσο Μήνυμα), άρχισε να χρησιμοποιείται σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter, αντί προηγούμενων όρων όπως IM (Instant Message) και PM (Private Message).

Ο όρος “DM”, σε σχέση με την ανταλλαγή μηνυμάτων, προστέθηκε για πρώτη φορά στο Urban Dictionary το 2008. Το Twitter ξεκίνησε το 2006, οπότε ο όρος κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε επίασης: Google Workspace: Οι admins πλέον έχουν πρόσβαση στο Working Location

Αν και υπάρχουν μερικές άλλες πιθανές ερμηνείες του όρου DM, καμία δεν έχει χρησιμοποιηθεί τόσο συχνά όσο η άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων. Αν ακούσετε τον όρο “DM” να χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο σε σχέση με οτιδήποτε ψηφιακό ή κοινωνικό, αναφέρεται σε ιδιωτικά μηνύματα.