Κάποιοι χάκερ έκλεψαν«δεκάδες χιλιάδες» ευρώ από μια μη κερδοσκοπική οργάνωση. Το Carndonagh Traders Association έχασε ένα σημαντικό ποσό ενώ προσπαθούσε να πληρώσει ένα τιμολόγιο για το πρόσφατο αποκριάτικο καρναβάλι της πόλης.

Δείτε επίσης: Symoo: Ψεύτικη εφαρμογή που δημιουργεί αυτόματα λογαριασμούς

Ο Davin Doherty, πρόεδρος του Carndonagh Traders Association, έκανε κάποιες δηλώσεις για να εξηγήσει αναλυτικά τι συνέβη.

Ο κ. Doherty εξήγησε ότι το Carndonagh Traders Association έχασε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. “Στη μέση της πληρωμής του προμηθευτή μας για το αποκριάτικο καρναβάλι, χάκερς υπέκλεψαν και ανακατεύθυναν την πληρωμή, οπότε τώρα όχι μόνο πρέπει να πληρώσουμε ξανά, αλλά και χάσαμε χρήματα στη διαδικασία.”

Δείτε επίσης: Το Cyber Security Gamification μπορεί να βελτιώσει την άμυνά σας

“Συνεργαζόμαστε με τον προμηθευτή του καρναβαλιού εδώ και χρόνια, οπότε αυτό είναι απολύτως καταστροφικό. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για την οργάνωσή μας, καθώς είμαστε μη κερδοσκοπικός οργανισμός.”

Ο κ. Doherty δήλωσε ότι και δύο άλλες επιχειρήσεις στο Carndonagh υπέστησαν πρόσφατα παραβίαση, με τη μία να χάνει πάνω από 35.000 ευρώ.

‘Είναι τρομακτικό ότι αυτοί οι τύποι κάθονται και περιμένουν και μπορούν να κλέψουν αυτού του είδους τα χρήματα’, είπε.

Ο κ. Doherty ζητά από τις τοπικές επιχειρήσεις να ενισχύσουν τα διαδικτυακά πρωτόκολλα ασφαλείας τους. Επίσης εφιστά την προσοχή λέγοντας ότι πρέπει οι πληρωμές να γίνονται πολύ προσεκτικά και είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν πρόκειται για συνεργασία με έναν νέο προμηθευτή.

Δείτε επίσης: AIIMS-Δελχί: Επίθεση ransomware βγάζει δίκτυο εκτός λειτουργίας

Το Carndonagh Traders Association είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στη στήριξη της τοπικής οικονομίας στο Carndonagh, μια μικρή πόλη στην κομητεία Ντόνεγκαλ της Ιρλανδίας. Ο οργανισμός δημιουργήθηκε για να παρέχει υποστήριξη και πόρους για τις τοπικές επιχειρήσεις και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον οικονομικής ευημερίας για όλα τα μέλη της κοινότητας.

Πηγή πληροφοριών: donegallive.ie