Η μητρική εταιρεία του Snapchat, Snap, ζητά από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στο γραφείο από τις αρχές του επόμενου έτους, και να εργάζονται εκεί τουλάχιστον τέσσερις ημέρες την εβδομάδα (80% του χρόνου εργασίας). Αυτό είναι το πιο πρόσφατο σημάδι ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας χάνουν σιγά σιγά την ευελιξία που είχαν αποκτήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εδώ και περίπου τρία χρόνια.

Αφού δουλέψαμε εξ αποστάσεως για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βρεθούμε ξανά όλοι μαζί τον επόμενο χρόνο με το νέο μας υβριδικό μοντέλο 80/20”, είπε εκπρόσωπος της Snap στο CNN. “Πιστεύουμε ότι το να είμαστε μαζί, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία για τα μέλη της ομάδας μας, θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ικανότητάς μας να υλοποιούμε τις στρατηγικές μας προτεραιότητες για την ανάπτυξη της κοινότητάς μας, την αύξηση των εσόδων και την ηγεσία στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας“.

Δείτε επίσης: Το Snapchat προσφέρει νέες δυνατότητες στους paid συνδρομητές

Η νέα πολιτική θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα του CEO, Evan Spiegel, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg, οι εργαζόμενοι της Snap μπορεί να χρειαστεί να θυσιάσουν κάποιες “ατομικές ευκολίες” προς όφελος της συλλογικής επιτυχίας.

Δείτε επίσης: Το Snapchat for Web είναι πλέον διαθέσιμο για όλους

Οι εταιρείες στη Silicon Valley ήταν από τις πρώτες που έστειλαν τους υπαλλήλους τους στο σπίτι τους (απομακρυσμένη εργασία) κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Ωστόσο, μερικές έχουν πλέον αλλάξει τακτική και ζητούν από τους εργαζομένους να πηγαίνουν στο γραφείο

πιο συχνά. Για παράδειγμα, η Apple ζήτησε από το προσωπικό της εταιρείας να πηγαίνει στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα– αυτό όμως προκάλεσε συγκρούσεις μεταξύ ορισμένων μελών της ομάδας της. Πολλοί εργαζόμενοι προτιμούν την απομακρυσμένη εργασία. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλές εταιρείες αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν την εργασία από το σπίτι, λόγω των μέτρων που είχαν θέσει οι κυβερνήσεις και τα οποία απαγόρευαν την συνύπαρξη πολλών ατόμων στο ίδιο μέρος ή και γενικά την κυκλοφορία εκτός σπιτιού. Αυτό το μοντέλο εργασίας, όμως, βόλεψε αρκετούς εργαζομένους γιατί τους προσέφερε περισσότερη ευελιξία.
Snapchat: Η Snap Ζητά από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο

Ωστόσο, με τις μαζικές απολύσεις να γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες στις τεχνολογικές εταιρείες, δεν είναι σίγουρο αν οι εργαζόμενοι θα έχουν πια τόσο μεγάλη δύναμη διαπραγμάτευσης.

Δείτε επίσης: Πώς να τραβήξετε Screenshot στο Snapchat χωρίς να το γνωρίζουν;

Στα τέλη Αυγούστου, η Snap αποκάλυψε ότι θα περικόψει 1.200 θέσεις εργασίας παγκοσμίως – περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού της. Έκτοτε, και άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν λάβει παρόμοιες αποφάσεις: η Meta, το Twitter και η Amazon ανακοίνωσαν περικοπές θέσεων εργασίας τους τελευταίους μήνες. Επίσης, πολλές εταιρείες έχουν παγώσει τις νέες προσλήψεις.

Πηγή: edition.cnn.com