Η πολυαναμενόμενη στιγμή έχει σχεδόν φτάσει. Το 2025, θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο διαφορετικά στυλ ηλεκτρικού Corvette.

Δείτε επίσης: Amazon: 1000+ ηλεκτρικά φορτηγά της Rivian παραδίδουν πακέτα

Η General Motors είναι παθιασμένη με το να κάνει τα ηλεκτρικά οχήματα προσιτά σε όλους, με μια σειρά που περιλαμβάνει SUV, πολυτελή μοντέλα, crossover και pickup. Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την απόδοση;

Παρόλο που η Chevrolet αναμένεται να έχει βασικό ρόλο στην εξέλιξη της εταιρείας, ελάχιστα έχουν ειπωθεί για ένα ηλεκτρικό Corvette που θα προέρχεται από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο πρόεδρος Biden έχει μια Corvette του 1967, η οποία ήταν δώρο από τον πατέρα του, ο οποίος εργαζόταν σε μια αντιπροσωπεία Chevy για πολλά χρόνια. Το 2021 δήλωσε ότι, “όταν φτιάξουν την πρώτη ηλεκτρική Corvette, θα την οδηγήσω εγώ.

Η πλατφόρμα Ultium δίνει στη GM τη δυνατότητα να κατασκευάζει βελτιωμένα οχήματα, να βελτιώνει τη στάση της και να γίνεται πιο ευέλικτη στη μηχανική. Το πακέτο μπαταριών 800V και η δυνατότητα ταχείας φόρτισης 350 kW καθιστούν αυτή την αρχιτεκτονική ιδανική για μια ποικιλία μεγεθών, στυλ, σχημάτων και δυνατοτήτων απόδοσης των μοντέλων της.

Δείτε ακόμα: Volkswagen: Από το 2033 μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη

Η Corvette της GM φέρεται να αποκτά μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση, με σχέδια να κυκλοφορήσει διαφορετικά στυλ και μοντέλα υπό τη δική της μάρκα.

Πηγές από το Τεχνολογικό Κέντρο της GM που μίλησαν στο Car and Driver λένε ότι οι πρώτες προτάσεις για την ηλεκτρική Corvette θα είναι πρωτότυπες.

Τα δύο πρώτα στυλ της Corvette θα είναι ένα τετράθυρο κουπέ και ένα crossover SUV. Τα νέα μοντέλα θα βοηθήσουν την Corvette να διατηρήσει την καλή της φήμη και το μερίδιο αγοράς της.

Η Chevrolet Corvette είναι ένα αμερικανικό είδωλο. Είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που παράγεται από το 1953. Η Corvette έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ των οποίων και το βραβείο του αυτοκινήτου της χρονιάς για τη Βόρεια Αμερική το 2020. Είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο με μακρά ιστορία που δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Δείτε επίσης: Ford: Τέλος εποχής για το Fiesta – Εστίαση σε ηλεκτρικά οχήματα

Η Corvette πρώτης γενιάς παρουσιάστηκε στο Motorama της General Motors το 1953 ως concept car. Σχεδιάστηκε από τον Harley Earl και διέθετε ένα αμάξωμα από fiberglass με κινητήρα V8. Μόνο 300 μονάδες κατασκευάστηκαν το 1953 και πωλούνταν στην τιμή των 3.498 δολαρίων.