Βατικανό – κυβερνοεπίθεση: Ο ιστότοπος του Βατικανού “έπεσε” το βράδυ της Τετάρτης εν μέσω “ασυνήθιστων προσπαθειών πρόσβασης”, αναφέρει η Αγία Έδρα.

Δείτε επίσης: Ερευνητές «έριξαν» κατά λάθος το KmsdBot DDoS botnet

Βατικανό: Το website του επλήγη από ύποπτη κυβερνοεπίθεση

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού Matteo Bruni δήλωσε ότι λόγω των συνεχών μη φυσιολογικών προσπαθειών πρόσβασης στον ιστότοπο, οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Την Τετάρτη, πολλοί ιστότοποι του Βατικανού τέθηκαν εκτός λειτουργίας και ο επίσημος ιστότοπος Vatican.va δεν λειτούργησε για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Το ύποπτο hack ήρθε μια ημέρα αφότου η Μόσχα επέπληξε τον Πάπα Φραγκίσκο ο οποίος καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: H APT37 χρησιμοποιεί το Dolphin backdoor σε επιθέσεις

Ο Πάπας παραχώρησε συνέντευξη σε ένα ιησουιτικό περιοδικό, όπου ανέφερε ότι τα στρατεύματα από την Τσετσενία και άλλες εθνικές μειονότητες στη Ρωσία είναι γνωστά για την ιδιαίτερη “σκληρότητά” τους κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί για δυσανάλογη στρατολόγηση στρατιωτών από τις πολλές εθνοτικές της μειονότητες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Διαμαρτυρίες και ταραχές έχουν ξεσπάσει σε περιοχές που κατοικούνται από μειονότητες της Ρωσίας κατά της διαταγής κινητοποίησης. Ο πρώην πρωθυπουργός της Μογγολίας, η οποία έχει ανοίξει τα σύνορά της σε πολλούς που διαφεύγουν από την επιστράτευση, δήλωσε ότι χρησιμοποιούνται ως «κανονιοτροφές».

Ο Ουκρανός πρέσβης στο Βατικανό, Andrii Yurash, έγραψε στο Twitter ότι “οι Ρώσοι τρομοκράτες σήμερα επιτίθενται στους ιστότοπους του κράτους του Βατικανού: πολλές ιστοσελίδες διαφόρων δομών της Ρωμαϊκής Κουρίας έχουν γίνει απρόσιτες”.

Δείτε επίσης: South Staffs Water: Χάκερς παραβίασαν τα δεδομένα των πελατών

“Οι Ρώσοι χάκερ δείχνουν στον κόσμο για άλλη μια φορά πώς είναι πραγματικά η ρωσική πολιτική”, πρόσθεσε, λέγοντας ότι ήταν μια “απάντηση στις τελευταίες δηλώσεις” του Πάπα.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει καταγγείλει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τον Αύγουστο, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας γενικής ακρόασής του, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε: “Ο πόλεμος είναι τρέλα. Οι αθώοι πληρώνουν για τον πόλεμο – οι αθώοι! Ας σκεφτούμε αυτή την πραγματικότητα και ας πούμε ο ένας στον άλλον ότι ο πόλεμος είναι πραγματική τρέλα”.

Πηγή πληροφοριών: euronews.com