Η Google εισάγει continuous scrolling για τα αποτελέσματα του Search σε desktop, όπως έκανε και για τον ιστότοπο για κινητά το 2021. Αυτή η σημαντική αλλαγή στη διάταξη της σελίδας αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης (SERP) αποτελεί μέρος της προσπάθειάς τους να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη και να διευκολύνουν την εύρεση αυτού που αναζητάτε.

Η Google επιτρέπει εδώ και καιρό στους χρήστες να βλέπουν έως και 100 αποτελέσματα ανά σελίδα από το google.com/preferences, αν και το προεπιλεγμένο αποτέλεσμα αναζήτησης είναι 10 μπλε σύνδεσμοι.

Είναι σημαντικό να διακρίνετε το continuous scrolling από το infinite scrolling. Με το continuous scrolling, οι χρήστες μπορούν να δουν έξι σελίδες αποτελεσμάτων Search με scroll προς τα κάτω πριν συναντήσουν το κουμπί “More” που θα τους επέτρεπε να αναζητήσουν περισσότερα αποτελέσματα. Στις κινητές συσκευές, η Google περιορίζει τo continuous scrolling, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βλέπουν μόνο τέσσερις σελίδες αποτελεσμάτων κάθε φορά.

Δείτε επίσης: Google Chrome update: Διορθώνει το 9ο zero-day της χρονιάς

Η Google ανέκαθεν εμφάνιζε τα αποτελέσματα αναζήτησης σε σελίδες, αλλά μέχρι πρόσφατα, οι χρήστες που ήθελαν να δουν περισσότερα από αυτά που βρίσκονταν στην τρέχουσα σελίδα τους έπρεπε να κάνουν κλικ στον αριθμό της επόμενης σελίδας στο κάτω μέρος.

Google Search: Ήρθε το νέο continuous scrolling στα desktop

Η Google ανακοίνωσε ότι με το continuous scrolling, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να βλέπουν έξι σελίδες αποτελεσμάτων αφού φτάσουν στο κάτω μέρος μιας σελίδας αποτελεσμάτων Search, κάτι που είναι κατά πάσα πιθανότητα ταχύτερο από το να βρίσκουν και να πατούν “Next”

Αυτό έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τα πράγματα και αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν πολλές σύγχρονες υπηρεσίες - αν και είναι πιο πιθανό να το δείτε αυτό σε εφαρμογές για κινητά παρά σε πλατφόρμες για υπολογιστές. -Google

Προσθέτοντας το νέο continuous scrolling, το Google Search δίνει μεγαλύτερη προσοχή σε εκείνους τους ιστότοπους που δεν έχουν καταταγεί αρκετά ψηλά ώστε να βρίσκονται στην πρώτη σελίδα. Η πλειονότητα των ανθρώπων δεν ξεπερνά την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google, οπότε παρέχοντας μεγαλύτερη προβολή σε αυτούς τους ιστότοπους, ίσως λάβουν την αναγνώριση που τους αξίζει.

Δείτε επίσης: Το Google Photos δοκιμάζει ένα νέο κουμπί αναζήτησης εικόνων

Google Search: Ήρθε το νέο continuous scrolling στα desktop

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι “οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν πρόσθετες πληροφορίες τείνουν να περιηγηθούν σε έως και τέσσερις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης” όταν χρησιμοποιούν κινητές συσκευές.

Η Google σχεδιάζει επίσης να προσθέσει περισσότερα suggestions για το πλαίσιο αναζήτησης στα κινητά τηλέφωνα και πλουσιότερες διατάξεις βασικών αποτελεσμάτων. Το ισοδύναμο για desktop δεν έχει ακόμη αναλυθεί λεπτομερώς, αλλά η εταιρεία ήδη δοκιμάζει σιγά-σιγά ένα νέο σχεδιασμό για τα φίλτρα αναζήτησης.

Το Google Search εισάγει Continuous scrolling για τις αγγλικές αναζητήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: 9to5google.com