Η λειτουργία κάμερας στο Google Translate αντικαταστάθηκε από το Google Lens, φέρνοντας αυτήν την αλλαγή σε Android και iOS.

Δεν είναι μυστικό ότι το Google Translate είναι ένα ισχυρό εργαλείο που βοηθά τους ανθρώπους να επικοινωνούν πέρα από γλωσσικά εμπόδια. Τώρα, χάρη στο Google Lens, είναι ακόμα πιο εύκολο να χρησιμοποιείτε το Translate.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Google ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία AR για την εφαρμογή Google Lens που θα χρησιμοποιούσε την ίδια τεχνολογία με το εργαλείο Magic Eraser του Pixel. Τώρα, πριν από αυτή την ενημέρωση, η Google αντικατέστησε την ενσωματωμένη κάμερα μετάφρασης στο Translate με το Lens.

Το Google Lens δεν σταματά μόνο στις φωτογραφίες. Είναι αρκετά αποτελεσματικό στην εξαγωγή κειμένου από τον πραγματικό κόσμο για αντιγραφή και επικόλληση. Και η δυνατότητα “Text” συνεργάζεται καλά με το φίλτρο “Translate” – τοποθετώντας τη μετάφραση πάνω από το ξένο κείμενο σε μια εικόνα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και εκτός σύνδεσης, αν έχετε κατεβάσει προηγουμένως το πακέτο γλωσσών!

Το Google Lens αντικαθιστά το camera mode στο Google Translate

Δείτε επίσης: Google Search: Ήρθε το νέο continuous scrolling στα desktop

Το εργαλείο κάμερας του Google Translate ενημερώθηκε το 2019 για να περιλαμβάνει αυτόματο εντοπισμό και υποστήριξη για περισσότερες γλώσσες. Η εφαρμογή Android έλαβε πέρυσι έναν επανασχεδιασμό Material You, εκσυγχρονίζοντας το UI. Δεδομένης της επικάλυψης μεταξύ των δύο εργαλείων κάμερας, η Google αντικαθιστά τώρα την εγγενή δυνατότητα Translate με το Lens. Πατώντας την κάμερα και στην εφαρμογή Translate θα ανοίξει απλώς ένα UI του Lens.

Η εφαρμογή Android εκκινεί τη δυνατότητα σε επίπεδο συστήματος, ενώ η εφαρμογή iOS

έχει πλέον ενσωματωμένη μια έκδοση του Lens. Κατά την εκκίνηση από το Google Translate, έχετε πρόσβαση μόνο στο φίλτρο “Translate” και δεν μπορείτε να μεταβείτε σε άλλες δυνατότητες του Lens. Ψηλά στην σελίδα, μπορείτε να πατήσετε το “Show original text”. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε υπάρχουσες εικόνες/στιγμιότυπα οθόνης που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας από την κάτω αριστερή γωνία.

Δείτε επίσης: Google Chrome update: Διορθώνει το 9ο zero-day της χρονιάς

Το Google Lens αντικαθιστά το camera mode στο Google Translate

Το Google Translate έχει ήδη εφαρμόσει αυτή την αλλαγή στις πλατφόρμες Android και iOS. Πρόκειται για μια θετική κίνηση που θα βοηθήσει στον εξορθολογισμό του προϊόντος πριν το AR Translate, το οποίο φέρεται να διαθέτει μεγάλες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, βγει στην αγορά. Σύμφωνα με το τρέχον σύστημα, το μετατρεπόμενο κείμενο εμφανίζεται ως χρωματικά μπλοκ πάνω από τη μεταφραζόμενη εικόνα.

Στο μέλλον, το Google Lens θα αντικαταστήσει το αρχικό κείμενο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Magic Eraser του Pixel. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να αφαιρέσει εύκολα τους αντιπερισπασμούς στις εικόνες. Επιπλέον, το μεταφρασμένο κείμενο θα έχει το ίδιο στυλ με το αρχικό κείμενο. Ερχόμενο αργότερα φέτος, το AR Translate λειτουργεί σε 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου τόσο σε στιγμιότυπα οθόνης όσο και σε ζωντανές εικόνες στην κάμερα του Google Lens.

Πηγή: 9to5google.com