Εκτός από το σύνολο των ενημερώσεων που έγιναν preview την περασμένη εβδομάδα και η εφαρμογή Google TV αποκτά Material You redesign στο Android.

Δείτε επίσης: Χάκερ Scattered Spider: Πως πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους

Η πρώτη αλλαγή που θα παρατηρήσετε είναι η κάτω γραμμή πλοήγησης. Τώρα, είναι ελαφρώς ψηλότερη και οι καρτέλες επισημαίνονται με εικονίδια σε σχήμα χάπι – ακριβώς όπως αυτά που βλέπετε στο νέο σχεδιασμό του Play Store. Στο πάνω μέρος της οθόνης, η γραμμή αναζήτησης καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του πλάτους, μαζί με συντομεύσεις για εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών και το cast icon. Αν μεταβείτε σε άλλες καρτέλες μέσα σε αυτή την εφαρμογή, δεν θα βρείτε πολλές αλλαγές εκτός αν κάνετε σύγκριση δίπλα-δίπλα με παλαιότερες εκδόσεις. Για παράδειγμα, τα κουμπιά φίλτρου στο επάνω μέρος δεν έχουν μετακινηθεί αλλά έχουν πλέον άλλο σχήμα – στρογγυλεμένο ορθογώνιο.

Εκτός από αυτά, η εφαρμογή είναι ακριβώς η ίδια. Η μόνη εξαίρεση είναι ότι το χρώμα φόντου είναι τώρα μια ελαφρώς πιο ανοιχτή απόχρωση του γκρι. Μιλώντας για χρώματα, το Google TV εξακολουθεί να μην λειτουργεί με δυναμική θεματοποίηση και χρησιμοποιεί μια υπόλευκη απόχρωση για διάφορα elements, ανεξάρτητα από το χρώμα της ταπετσαρίας σας. Είναι λυπηρό, αλλά ελπίζουμε ότι στο μέλλον η Google θα φέρει το dynamic theming σε περισσότερες εφαρμογές.

Δείτε επίσης: Οι χάκερ παραβιάζουν συσκευές Linux χρησιμοποιώντας το εργαλείο PRoot

Η έκδοση tablet της Google TV έχει αλλάξει πολύ για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, όπως η μετακίνηση των καρτελών πλοήγησης στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Άλλες λειτουργίες, όπως η γραμμή αναζήτησης και η εικονική συντόμευση τηλεχειριστηρίου, βρίσκονται σε θέσεις που θα είναι οικείες στους χρήστες της εφαρμογής smartphone.

Η εφαρμογή Google TV ανανεώνεται μέσω μιας ενημέρωσης από την πλευρά του server, η οποία μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να φτάσει σε όλους τους χρήστες. Στην περίπτωσή μας, η ανανέωση του σχεδιασμού εμφανίστηκε και σε παλαιότερες εκδόσεις της εφαρμογής, οπότε δεν χρειάζεται να έχετε εγκαταστήσει την τελευταία ενημέρωση.

Δείτε επίσης: Cryptonite ransomware: Δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει αρχεία – απλώς τα καταστρέφει

Την περασμένη εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα μπορούν πλέον να μεταφέρουν βίντεο στη συνδεδεμένη τηλεόρασή τους απευθείας από την εφαρμογή Google TV με συμβατές υπηρεσίες streaming. Παρουσιάστηκε επίσης ένας αναθεωρημένος σχεδιασμός εικονικού τηλεχειριστηρίου- ωστόσο, κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν κυκλοφόρησε παράλληλα με αυτόν τον πρόσφατο επανασχεδιασμό της εφαρμογής.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com