Χάρη σε μια ενημέρωση για το Google Chrome σε desktop που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι πλέον live, οι χρήστες μπορούν εύκολα να πραγματοποιήσουν αναζήτηση στις υπάρχουσες καρτέλες, το ιστορικό του Chrome και τους σελιδοδείκτες απευθείας από το address bar.

Δείτε επίσης: Google Chrome 108: Ποιά χαρακτηριστικά φέρνει η νέα έκδοση;

Δείτε επίσης: Google Chrome: Πώς να επιδιορθώσετε το σφάλμα out of memory;

Χρησιμοποιήστε τα shortcuts @tabs, @bookmarks και @history

Τώρα έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τα site search shortcuts @tabs, @bookmarks και @history που είναι ενσωματωμένα στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome.

Το @Tabs είναι ένα πρόγραμμα που διευκολύνει την αναζήτηση μιας συγκεκριμένης καρτέλας όταν έχετε πάρα πολλές ανοιχτές. Για να χρησιμοποιήσετε το @Tabs, πληκτρολογήστε “@tabs” στη γραμμή διευθύνσεων, πατήστε το κουμπί “search tabs” και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον τίτλο της καρτέλας που αναζητάτε. Εγώ προσωπικά, ανοίγω πάρα πολλές καρτέλες όταν σχεδιάζω ταξίδια. Το @Tabs μπορεί να περιηγηθεί στις καρτέλες που έχω ανοίξει σχετικά με πτήσεις, ξενοδοχεία, δραστηριότητες και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα για να βρει τη σωστή καρτέλα. Σε συνδυασμό με τις ομάδες καρτελών, το @tabs θα διευκολύνει την εκτέλεση

της όλης διαδικασίας.

Η συντόμευση @bookmarks είναι εξαιρετικά χρήσιμη αν θέλετε να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα ενός ξενοδοχείου που είχατε αποθηκεύσει ως σελιδοδείκτη στο παρελθόν. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν τον σελιδοδείκτη τους γρήγορα και εύκολα από τη γραμμή διευθύνσεων, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν σε όλους τους φακέλους τους.

Δεν σας έχει τύχει ποτέ να ψάχνετε για κάτι στο διαδίκτυο και να διαπιστώνετε ότι η ιστοσελίδα που χρειάζεστε δεν υπάρχει πουθενά. Μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος να αναζητήσετε τις παλιές σας ιστοσελίδες… Λοιπόν, τώρα υπάρχει! Το @history είναι ένα shortcut που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν γρήγορα το ιστορικό περιήγησής τους απευθείας από τη γραμμή διευθύνσεων. Έτσι, την επόμενη φορά που δεν μπορείτε να βρείτε αυτό το site που ψάχνετε, δοκιμάστε το @history.

Δείτε επίσης: Google Chrome update: Διορθώνει το 9ο zero-day της χρονιάς

Πηγή πληροφοριών: blog.google