Η Atari αναβιώνει ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια των 80’s. Oι πιο ψαγμένοι, θα έχουν ακούσει σίγουρα το arcade παιχνίδι Akka Arrh, που θα έβγαινε σε κυκλοφορία το 1982 αλλά ακυρώθηκε γιατί οι testers το βρήκαν πολύ δύσκολο.

Το remake θα κυκλοφορήσει σε PC, PS4 και PS5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch και Atari VCS στις αρχές του 2023.

Δείτε επίσης: Overwatch 2: Επιτέλους έφτασε το τρέιλερ για την Season 2

Για το remake, η εταιρεία αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Jeff Minter, του οποίου το ψυχεδελικό στυλ φαίνεται να ταιριάζει ιδανικά με το παιχνίδι.

To original Akka Arrh cabinet είχε κυκλοφορήσει σε αυτές που τώρα χαρακτηρίζονται ρετρό «game cabinet machine» και είχες ένα στόχο που έπρεπε να σημαδεύεις σωστά, όσο ήταν στον έλεγχο σου το «μαχητικό» το οποίο ήταν σταθερό στη μέση της οθόνης. Το Sentinel ήταν περιφραγμένο από ένα οκτάγωνο πεδίο, το οποίο έπρεπε να είναι clear. Εάν τα «αντίπαλα units” έμπαιναν μέσα, έπρεπε να κάνεις zoom in για να τα διώξεις.

Δεδομένης της απλότητας των περισσότερων παιχνιδιών στις αρχές της δεκαετίας του 1980, δεν προκαλεί έκπληξη ότι αυτή η σχετική πολυπλοκότητα έκανε τους testers να χαρακτηρίσουν το παιχνίδι ως δύσκολο.



Δειτε επίσης: Microsoft: Συμβόλαιο για να μείνει το Call Of Duty στο Playstation

Η πρώτη συνεργασία μεταξύ της Atari και Jeff Minter, έγινε τη δεκαετία του 90, καθώς η εταιρεία του Jeff, Llamasoft έφτιαχνε παιχνίδια όπως το Tempest 2000 για την Atari Jaguar.
Δυστυχώς, οι δυο τους είχαν μια διαμάχη το 2015 όταν η Atari εμπόδισε μέσω πνευματικών δικαιωμάτων τη κυκλοφορία του sequel του παιχνιδιού του Minter. Ωστόσο, οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν και έφτιαξαν τις σχέσεις τους. Το 2018 κυκλοφόρησαν και το Tempest 4000.

Τέλος, όσον αφορά το Akka Arrh, η Atari λέει ότι πως το remake θα έχει δύο τρόπους παιχνιδιού, 50 levels σερί ή και με αποθήκευση, οπότε δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από την αρχή όταν οι εχθροί αναπόφευκτα «ρίξουν» το Sentinel σας.

Επιπλέον, η εταιρεία λέει ότι προσφέρει ρυθμίσεις προσβασιμότητας για να μειώσει τον τόνο των ψυχεδελικών γραφικών για άτομα που είναι ευαίσθητα στο έντονο φως, τα χρώματα και τα animations.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com